FİB Haber Merkezi olarak Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Memiş Bey mahallesi Katipoğlu sokaktaki boşalttığı kendisine ait evin eski beyaz taşlarını almak için yaptığı çalışma  sırasında oluşan göçük nedeniyle uçan evin taşları arasında kalan bir vatandaşımız Ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Olay sonrasında İtfaiye,Polis ve İl Afet ekipleri gelerek incelemelerde bulundular.

 

Göçük altında kalan 1 Yaralı vatandaşımızın hayati tehlikesi olmadığı fakat ayağında kırıkların oluştuğu bilgisine ulaştık.

Bugün öğleden sonra 13:30-14:00 saatleri civarında meydana gelen olayda uçan eski evin taşları altında kalan kişinin Öğütalan soy isimli bir vatandaşımız olduğu belirtildi.

Kendisine geçmiş olsun diyor bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Gerekli tedbirlerin alınmasını ve kontrollerin yapılmasını diliyoruz.

 

Öte yandan Nevşehir Belediyesi tarafından yürütülen  "Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki yeni yerleşim bölgelerine taşınan vatandaşların boşalttıkları eski binaların yıkımına Nevşehir Belediyesi tarafından devam ediliyor.