Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) üyeleri, Taksim Gezi Parkı'na yapılacak projeleri protesto amacıyla eylem yapan protestocuları kınadı.
Gülbahçe Parkı'nda toplanan GÖR-BİR üyeleri adına basın açıklamasını Dernek Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran yaptı. Kemikkıran, "Taksim olaylarının 11. gününe girdik. Eylemler başlangıçta demokratik tepki diye başlamış fakat sonradan hukuk sınırlarını aşarak devlete ve millete meydan okuma seviyesine gelmiştir. Demokratik Hukuk Devleti'nde haklı talepler ancak kanunların çerçevesinde dile getirilebilir, hak aranabilir. Buna bir diyeceğimiz yoktur. Ama görev yapan fedakar güvenlik kuvvetlerine ve basın mensuplarına yapılan taşlı, sopalı saldırılar gösteriyor ki, aslında bu olaylar dış güçlerin bir oyunudur. Dış güçler ülkemizin istikrar ve kalkınmasını istemiyor. Bu oyunlar hiç bitmedi." dedi.

Mahmut Kemikkıran, "Ülkede 1971'de 12 Mart Muhtırası, 1960'da 27 Mayıs, 1980'de 12 Eylül darbeleri, 28 Şubatlar oldu. Taksim Meydanı'nda 2-3 ağaç kesilecek diye yürüyen insanlar o zamanlar nerelerdeydi. Ben 28 Şubat sürecinde bir basın açıklaması yüzünden 3 yıl mahkemelerde yargılandım. Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandım. Peki, bu insanlar neredeydi. Sağduyumuzu ve sabrımızı asla kaybetmemiz gerekmektedir. Daima devletimizin yanındayız. Bizler engelliler olarak devletimizin yücelmesi ve ülkemizin kalkınması için elimizden geleni çabayı göstermeye devam edeceğiz. Adana'da şehit olan şehidimize de Allah(tan rahmet diliyoruz. Gençlerimiz dış güçlerin oyunlarına alet olmasınlar. Yakın tarihimizi incelesinler, okusunlar. Sağ sol denilerek 5 bin 870 vatandaşımız birbirine boğdurdular. PKK terörü, laik-antilaik, Alev-Sünni gibi çirkin oyunlar tezgahlandı. Her zaman vatanımızın, devletimizin yanında olalım." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği üyeleri "Bu Vatan Bizimdir, Bizim Kalacak", "Polise Uzanan Eller Kırılsın", "Basına Uzanan Eller Kırılsın" sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.