Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Valiliği ev sahipliğinde tüm Mahalle ve Köy Muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlar Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde bir araya geldi.  Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık ve muhtarlar katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Milletvekili Yücel Menekşe, tüm masaları tek tek gezerek, Muhtarlarla selamlaştı günlerini kutladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana sosyal tesislerinde düzenlenen yemek öncesinde yaptığı konuşmada muhtarların  bu ülkenin idari yapısı içerisinde çok değerli bir yere sahip olduğunu ve devletle halkın buluşmasını sağlayan en güzel sistemin muhtarlık sistemi olduğunu belirtti. 

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar gününün kabul edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Aktaş, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız” dedi.

Vali İlhami Aktaş, muhtarlara  Devletle ve  milletle işbirliği içerisinde yaptıkları güzel  çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, tüm muhtarların muhtarlar gününü tebrik etti.

AK Parti Nevşehir milletvekili Yücel Menekşe'de Muhtarlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, muhtarlık müessesi demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli taşlarındandır dedi. Menekşe, “Muhtarlık müessesesi; demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Halkımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.