Mevsim sebzeleriyle kışa hazırlanan turşu ve salçalar mutfaklardaki yerini almaya başladı. Pazardaki tezgahlar da turşu ve salçalarla donatılmış durumda.

Ailelerin kışa hazırlık olarak turşu ve salça aldığını belirten esnaf, müşterinin kaliteli ürünleri alması gerektiğini belirtiyor.

Kendi bahçesinde yetiştirdiği doğal ürünlere ilave olarak yerli ürünlerden satın alan Ürgüp ilçesi Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, evde yapılan ürünlerin daha lezzetli, doğal ve uzun ömürlü olduğunu söyledi.

"Evde yapılan salça ile fabrika ürünü salçalar arasında bariz bir fark var. Evde elle yapılan salça, fabrika ürünü salçalara oranla daha lezzetlidir. Kaliteli bir salça; kuruluğundan ve koyuluğundan anlaşılır. Evde yapılan salça güneşte kurutulduğu için salça kıvamını daha iyi alıyor. Fabrika ürün salçalar evde yapılan salçalar göre daha sulu olurken koyu olmaz. Ayrıca insanlar salça almadan önce tatlarına bakmaları gerekiyor. Eğer salça kıvamını tutmamış ise yemeğin tadını bozar. Yine evde yapılan salçadan fabrika salçalarına göre daha az kullanılması aynı tadı verecektir" .