SÜNE-KIMIL İLKBAHAR KIŞLAK SÜRVEY ÇALIŞMALARI BAŞLADI
       Ülkemiz nüfusu hızla artmakta ve bu artan nüfusun beslenmesinde önemli yeri olan bitkisel ürünlerden buğday üretiminin artırılması zorunludur. Üretimin artırılması ya ekim alanlarının genişletilmesi ya da birim alandan alınacak ürün miktarının çoğaltılması şeklinde olabilir.

              Bugünkü durumda üretimi artırmak için ekim alanlarının genişletilmesi mümkün olmadığından, birim alandan daha fazla ürün alınması hedeflenmiştir.

              Bu amaca ulaşmak için alınacak teknolojik önlemlerin yanı sıra Zararlı ve Hastalıklarında kontrol altına alınarak zararın en aza indirilmesi gerekmektedir.

              Hububatta ürün kayıplarına Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de Süne ve Kımıl zararlılarının verdiği zarar oldukça yüksek olduğundan bu zararlılarla mücadelenin her aşaması çok önemlidir.

          Bu zararlılarla ilaçlı mücadeleye karar vermek amacı ile çeşitli çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar sırasıyla İlkbahar kışlak sayımı, kaba sürvey, kıymetlendirme sürveyi, yumurta parazit sürveyi, nimf sürveyi, ilaçlı mücadele ve sonbahar kışlak sayımı şeklinde çeşitli sürvey ve çalışmalar yapılmaktadır. Yapılacak çalışmalara ışık tutması amacıyla ilkbahar kışlak sayımı ve yapılan çalışmaların sonuçlarını görmek amacıyla sonbahar kışlak sayımları çok önem arz etmektedir.

               İlimizde, Alemli, Özkonak, Topaç, Doğala, İsmail Sivrisi, Hırka ve Oylu kışlağı olmak üzere toplam 7 kışlakta sayımlar yapılmaktadır.

     
                    GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ



Haber Fotoğrafları