DERSİAD -NEVGEDER – DİP Gençlik Derneği-TÜGVA katkılarıyla 3 Nisan 2016 Pazar günü Saat 18.00’ da Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Osman DOĞAN ve arkadaşlarınca gerçekleştirilen ziyafet sofrası isimli tiyatro gösterisine ilgi büyüktü. Pazar günü olmasına karşılık bir çok genç aileleri ile birlikte kültür merkezinin salonunu doldurdular. Hemen hemen her kesimden ve yaş grubundan insanın katıldığı tiyatro gösterisi ile katılımcılar hoşça seviyeli bir vakit geçirdiler.
90 Dakikalık tiyatro tek perde komedi türündeki eserde. Kayhan Binnetlioğlu, Fesih Özalhas, Mehmet Esin Kavalalı, Erdal Hedef, Ahmet Aytaç, Uğur Karasakal, Osman Doğan ve Mehmet Emin Kadağan sahne aldılar. Tiyatro eseri soğuk bir kış günü Üsküdar’da, yolu Hüdai dergâhına düşen iki sarhoş; Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal’in Karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta başından geçenler anlatılıyor. Eğlenirken düşünmeyi, milli ve manevi değerlerimizin ışığında ecdadımızı hatırlatmayı amaçlayan programa katılım oldukça sevindirici idi.
Program sonunda Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve dernek başkanları tarafından yönetmen Osman DOĞAN a plaket takdim edildi. Milletvekili Mustafa Açıkgöz kadim şehrimiz Nevşehir’in güzel insanlarınıseviyeli bir tiyatro ekibi ile buluşturan dernek yetkililerine teşekkür etti.