Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) öğrencileri ile bir araya gelerek öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 

NEÜ yemekhanesinde gerçekleşen programa, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, NEÜ akademik personeli, İl Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Yüksel, Nevşehir'in suç işleme olayları bakımında Türkiye ortalamasının altında bir il olduğunu, özellikle mala karşı suçlar olarak kabul edilen hırsızlık olaylarının çok az görüldüğünü söyledi.

 

Emniyet teşkilatının gün geçtikçe kendini yenilediğini ve eğitim seviyesinin yükseldiğini genel müdürlük kadrosunda 800 doktoralı personelin var olduğunu belirten Yüksel, Nevşehir'in homojen yapısı, ilin özelliğinden kaynaklanan sebeplerden dolayı emniyet birimleri burada daha rahat hizmet vermektedir Nevşehir'in bu haliyle huzur şehri olduğunu kaydetti.

 

Polis olarak üniversite öğrencilerinin okullarına, yurtlarına ve evlerine huzur içerisinde gidip gelmeleri için çaba sarf ettiklerini fakat kendilerini fark etmediği ama öğrencilerin farkında olduğu konularda da kendilerine ulaşılması gerektiğini ifade eden Yüksel, "Biz sizin mümkün olduğunca il içerisinde okul çıkışında rahatlıkla hareket etmeniz, rahatlıkla yurtlarınıza girebilmeniz, pansiyonunuza, evlerinize girebilmeniz için elimizdeki tedbirlerin hepsiyle sizin huzur içerisinde hareket etmenizi sağlıyoruz. Tabi bunlarda eksikliklerimiz oluyor mu- Mutlaka oluyordur. Bunları da zaman içerisinde daha iyi noktalara getirmek bizim asli görevlerimizden biridir. Tabi bu interaktif olmalı sizden de gelen konuları dikkate değer almalıyız, çünkü biz polis olarak, ilin yöneticileri olarak olayı bu şekilde görüyoruz ama sizler farklı görebilirsiniz" diye konuştu.

 

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Yüksel, bir öğrencinin "Son bir ay içerinde üniversite ve TOKİ bölgesinde kız öğrencilere yönelik kaçırma olayları dedikodularının olduğunu bunun gerçek olup olmadığını" sorması üzerine kendilerini de bu dedikodulardan rahatsız olduklarını kendilerine şikayet gelmediği halde olayı araştırdıklarını ve olayın içerisinde olan kişilere ulaştıklarını belirtti.

 

Yaklaşık 4 yıldır arkadaşlık yapan kişiler arasında yaşanan bir tartışma sonucu bu dedikoduların yayıldığını kaydeden Yüksel, şöyle devam etti:

 

"Evet biz de bu söylentileri duyduk ve yaptığımız araştırmalar, teknik tahkikat sonucu olayın içerisinde olan bir kadın bir erkek şahsa ulaştık. Mobese kameralarında eve bir araca bir bayanın zorla bindirildiği gözüküyor. Ama biz olayın içindeki şahıslara ulaştığımızda her iki şahsında 4 yıldır arkadaşlık ettiklerini o gün tartışma yaşadıklarını ailelerinin de bundan haberdar olduğunu söylediler. Şikayetçi de olmadılar. Biz ona rağmen gerekli işlemleri yaptık ve dosyayı savcılığa gönderdik. Yani şunu demek istiyorum bize bir şikayet gelmedi ve denildiği gibi tecavüz, birini öldürüp atma olayı yok bunlar dedikodulardan ibarettir."