Türkiye’de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ etkinliği final programı 16 Mayıs tarihinde İstanbul’da düzenlenecek.

 Nevşehir Genç İHH tarafından yapılan organizasyonla final programına katılmak için yola çıkacak olan öğrenciler 15 Mayıs Cuma saat 17:00’de Nevşehir Valiliği önünden uğurlanacak.

 Bu yıl 8’ncisi düzenlenecek olan Uluslar arası Öğrenci Buluşması’nda Türkiye’de eğitim ve öğrenimlerine devam eden öğrenciler yerel kıyafetleriyle kendi kültürlerini ve ülkelerini tanıtıyor.

Ülke genelinde çeşitli illerde festival havasında devam eden programların final bölümü İstanbul’da yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan programa Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler de Nevşehir Genç İHH’nın organizasyonu ile bu programa katılacaklar.

Cuma saat 17:00’de  Nevşehir Hükümet Konağı önünde yapılacak basın açıklamasının ardından beş ayrı otobüsle yola çıkacak kafileye İHH Nevşehir Koordinatörlüğü yönetimi de eşlik edecek