NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi 5 hafta süreli ve alanında uzman öğretim üyelerinin katılacağı aşçılık kursu açacak.

28 Kasım 2015 tarihinden itibaren başlatılması planlanan aşçılık kursu 5 Hafta süreyle her cumartesi saat: 14:00-17:00 arasında düzenlenecek. Kursa katılmak isteyenlerin 500 TL katılım ücreti ödemeleri öngörülen söz konusu aşçılık kursun, lezzet düşkünlerine ve güzel yemek yapmak isteyen herkese yönelik olduğu bildirildi.

Özellikle yemek hazırlamada püf noktalarını, lezzet sırlarını, sunum şekillerini ve daha pek çok ayrıntıda gizli uygulamayı öğrenmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat olduğuna dikkat çekilen açıklamada kurs içeriğinde; 1.Hafta - Teorik Bilgiler Gıda güvenliği  - Pişirme Yöntemleri - Doğrama şekilleri ve menü planlama, 2.Hafta – Çorbalar 6 çeşit çorba yapımıyla uygulamalara başlanacak, 3.Hafta - Meze ve Salata 6 çeşit meze ve 2 çeşit salata yapılacak.

4.Hafta  - Ana Yemekler Tavuk, balık ve et şeklinde 3 çeşit ana yemek yapılacak. 5.Hafta - Pastane Ürünleri Uygulaması 3 tatlı, 2 hamur işi olarak gerçekleştirilecek. Uygulamalı derslerde her yemek 2 kursiyer  tarafından ortak uygulanacak.

Yemek malzemeleri, mutfak ve mutfak gereçleri kurs tarafından karşılanacak. Kursiyerin kurs ücreti dışında bir sorumluluğu yok. Yemek Kursu için 25 Kasım 2015 tarihine kadar ön kayıt olarak talep toplanacak. Taleplerin Sürekli Eğitim Merkezi sekreteri Gültekin Kurucu'ya yazdırılması yeterli olacak.