Geçtiğimiz yıla oranla daha ucuz fiyattan satılan kurbanlıklar vatandaşı sevindirirken, fiyatlardaki düşüşe rağmen pazarlıkların uzun sürmesi ise besiciyi çileden çıkarıyor.

 

Bayrama 1-2 gün kala kurbanlık sayısının düşmesi sonucu fiyatlarda görülecek artışın endişesi ile şimdiden Nevşehir hayvan pazarına akın eden vatandaşlar ve besiciler arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Gün ışıması ile başlayan hayvan pazarı mesaisi öğlen saatlerine kadar devam ediyor. Nevşehir genelindeki et fiyatlarına oranla düşük olan kurbanlık fiyatları, küçükbaş hayvanlarda 450 ile 650 arasında, büyükbaş hayvanlarda  ise 2 bin lira ile 6 bin lira arasında değişiyor.

 

Maliyet artışı fiyatları düşürdü

 

Besici Taner Yıldırım, ot ve saman fiyatlarının artışı sebebiyle hayvan alamadıklarını ve alıcı olmayınca da bu yıl hayvan fiyatlarının düştüğünü söyledi. Maliyetlerin artmasıyla üreticilerin, elindeki hayvanları azaltmaya yönelik olarak pazara sürdüğünü ve fiyatlardaki düşüşün bu sebeple normal olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ot ve samanın kilosu 1 liraya doğru gidiyor. Yemin çuvalı 50 lira olmuş. Bu durumda elimizde fazla mal tutmak gibi bir niyetimiz yok’’ dedi.