NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimleri öncesinde hiç gündeme gelmeyen bir konu Nevşehir’in halen bazı konularda Yokları Oynadığı gerçeği.

Nevşehir’de halen bir holdingimiz yok, ilimiz halen Profesyonel futbol liglerinde temsil edilemiyor, Kapadokya Bölgesinin Merkezi Nevşehir halen 3 Milyon turistten fazlasını ağırlayamıyor, Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir il merkezinde turist görmek mümkün değil. Nevşehir’in halen uydudan yayın yapan bir TV Kanalı yok.

Müteşebbis Düşünce Gelişmiyor, Holdingimiz Halen Yok : Nevşehir’de son yıllarda giderek gelişen Organize sanayi bölgesi ilimiz adına çok önemli bir ekonomik değer. Binlerce insanın istihdam edildiği Özel organize sanayi bölgesinde adeta Nevşehir ekonomik nabzı atıyor. Ancak trilyonluk tesisler ve işletmelerin kurulduğu Nevşehir’de halen ekonomik büyüklüğünde göstergesi olan bir Holdingimiz yok. Müteşebbis düşüncenin ilimizde nereye ulaştığının da bir göstergesi olarak algılanabilecek bu oluşum henüz Nevşehir’de hayat bulabilmiş değil.

Nevşehir Yıllardır Profesyonel Liglerde Temsil Edilemiyor : Profesyonel liglerde takımı olan şehirler için özellikle hafta sonları il dışından gelen takımların taraftarları nedeniyle oldukça hareketli. Ancak Nevşehir’de hafta sonlarına hareket getirebilecek bir Profesyonel takımımız bile yok. 5 Yıldır Bölgesel amatör ligde adeta sürünen, ne çıkan, ne düşen Kırmızı Beyazlı Nevşehir Spor’un akıbeti de belirsizliğini koruyor. Bu konuda şu ana kadar seçim çalışmalarını hızla sürdüren sadece AK Partili Mustafa Açıkgöz’den ses geldi. Açıkgöz bir açıklamasında Nevşehir Spor’un profesyonel ligde temsil edilebilmesi konusunda gayret sarf edeceklerini söyledi. Diğer siyasi partilerin adaylarından bu konuda çıt çıkmış değil. 5. Sezonunda yeniden Necmi Cantekin ve ailesi tarafından Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmesi beklenen Nevşehir Spor GK’da 4 sezonun ardından yeni sezon hedefinin ne olacağı da belirsizliğini koruyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ASKF Başkanı Mustafa Avcı’nın Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katıldığı toplantıda gündeme getirdiği Profesyonel liglerde takımı bulunmayan illerin bir defaya mahsus liglere dahil edilmesi önerisinin de Futbol Federasyonu tarafından nasıl yanıtlanacağı da belirsiz durumda.

Nevşehir İl Merkezinde Turizmin T’si Yok : Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir’de yıllardır iki ilçenin dışında turizm hareketliliğinin diğer yerleşim merkezlerine de yansıtılması konusunda bir çaba sarf edilmiş değil. Örneğin İl Merkezinde turisti görmek mümkün değil. Nevşehir Belediyesinin kale ve çevresi kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında ortaya çıkarılan yer altı şehrinin il merkezine turizmin getirilmesi aşamasında bir umut ışığı olduğu aşikar. Ancak bu projenin de tam olarak ne zaman hayata geçirileceği belirsiz. Öte yandan bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısı da tam olarak belirlenmiş değil. Zira müze kart uygulaması ile birden fazla ören yerini gezen yerli turistlerin her bir ören yerinde ayrı ayrı sayılmasına karşın bu konuda aylık veri açıklayan İl Kültür Turizm Müdürlüğünün hangi gerçekliğe dayanarak bu rakamları açıkladığı da bilinmiyor. 3-3.5 Milyon turistin ettiği belirtilen Nevşehir’de ne yazık ki turizm iki ilçenin tekelinde kalmış durumda.

Uydudan Yayın Yapan Bir TV Kanalımız Yok : Nevşehir basın yayın alanında da yokları oynuyor. Zira Kayseri, Aksaray gibi illerin uydudan yayın yapan ve tüm dünyadan izlenebilen TV Kanallarını izleyen Vatandaşın iç çekip “Neden Nevşehir’imizin uydudan izlenebilecek bir TV kanalı yok?” dediğini hemen hemen her gün duyar gibiyiz. Gelişen çağa ve teknolojiye ayak uyduramayan yerel Televizyon kanallarımızdan Kanal K kapandı. Kapadokya TV’nin ise yerinde yeller esiyor. Kapadokya TV’nin yıllardır süren uyduya çıkma girişimleri de sonuçsuz kaldı. Kapadokya Markasına sahip bir ilin uydudan yayın yapan bir Televizyon kanalının olmaması bu memleketin siyasetçisinin, esnafının, iş adamının gündeminde ise hiç yok. Seçim sürecinde Türkiye’nin bir çok ilinden yayın yapan uydu kanallarında Milletvekili adayları projelerini anlatırken, Nevşehir halkı çoğu seçim mahsulü internet sitelerinden bu haberleri takip edebilmek durumunda.