Nevşehir İl Genel Meclisi 201 yılının ilk gününe yoğun bir çalışma temposuyla başlayacak. 2 Ocak 2015 Cuma günü başlayacak olan toplantı bir önceki ayın kararlarının okunmasıyla başlayacak. Sayıştay Başkanlığı tarafından İl Özel İdaresi faaliyetlerinde yapılan denetim raporu sonucuna göre; İl Özel İdaresinin yetki ve sorumluluğunda bulunan Jeotermal kaynakların kullanımıyla ilgili olarak, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği Hükümlerine göre sözleşme yapılmasının gerekli olduğu, bu nedenle, İl Özel İdaresine ait olan veKozturtaş AŞ. tarafından kullanılan K-1 ve Ö-6 kuyuları ile Ö-5 reenjeksiyon kuyusunun kullanımına ilişkin olarak, 5686 sayılı kanun hükümleri gereğince, Kozturtaş A.Ş. ile yeniden sözleşme düzenlenmesi ve düzenlenecek sözleşmeyi imzalamak üzere yetki verilmesi hususunda İl Genel Meclisince alınan 116 sayılı karar, Valilik Makamının 05.12.2014 tarih ve 54 sayılı yazıları gereğince, tekrar görüşülmek üzere İl Genel Meclis Başkanlığına iade edilmiş olup, Söz konusu kararın yeniden görüşülmesi yapılacak.
Merkez İlçe Çardak Köyü köyiçi mevkiinde, tapunun 1 pafta, 68 nolu parselinde bulunan ve mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait taşınmaz üzerine Muhtarlık Hizmet Binası ve Köy Dükkanları (Ticaret Alanı) yaptırmak için, şehir plancısı müellifi tarafından hazırlanan imar planlarının, 3194 Sayılı Kanunun 8/b maddesi gereğince, İl Genel Meclisince onaylanması hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlayacak olan İl Genel Meclisi,  6360 sayılı yasa ile tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin, İl Özel İdaresine devreden taşınmazlarından; Gülşehir İlçesi Gümüşkent Köyü, Derinkuyu İlçesi Suvermez Köyü, Kozaklı İlçesi Kalecik, Karasenir ve Karahasanlı Köyü ve Ürgüp İlçesi Başdere Köyünde bulunan taşınmazların 5302 sayılı kanunun 10. Maddesinin f bendi gereğince satışı hususunda İnceleme ve Araştırma Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlayacak.
Nevşehir Merkez ve İlçelerde bulunan bütün köy okullarının sayıları, öğrenci mevcutları ve acil ihtiyaçlarının neler olduğu, ayrıca, bahse konu okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilere yemek veren fabrikaların genel durumlarının nasıl olduğu hususlarında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanılacak.
 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.