NEVŞEHİR(MHA)Nevşehir İl Özel idaresi bu yıl genelinde 91 Milyon 300 bin TL’lik yatırıma imza atacak.

Nevşehir ili genelinde bir çoğu devam eden yatırımların süresi içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması aşamasında titiz bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken İl Özel idaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, özel idare olarak ulaşım sektöründe yer alan 36 işe 16 Milyon TL harcamanmasının öngörüldüğünü de ifade etti.

Ayvalı – Bahçeli köyleri arasında köprü çalışmasının Çelik Kontrüksiyon aşamasına getirildiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cihan, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Özel idarenin işbirliği ile 121 köyün yollarının parke taşı ile döşenmesi çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi. 438 bin metre karelik parke taş döşeme çalışmalarının şu ana kadar 404 bin metre karelik bölümü tamamlandı.

İl Özel idaresi 47 köye çocuk parkı yaptı. 15 köyde yeni içme suyu deposu çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 5 köye yeni kanalizasyon şebekesi inşa edilirken, 19 köyün kanalizasyonuna ise ilave yapıldı.

İl Özel idaresi kendi yatırım programının yanında ilimizdeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da işlerini yapıyor. Bu kapsamda 8 kamu kurumun çeşitli yatırımları için 49 Milyon TL harcanması planlanıyor. Bu yatırımlardan biri 112 çağrı merkezi binası, bir başkası ise yeni külliye içerisinde yer alacak olan okul binaları.