Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, 2012 Yılını da değerlendirdiği açıklamalarında 2013 Yılında yine ilimiz genelinde iş istihdamına önemli katkı sağlamayı sürdürmeyi planladıklarını dile getirdi.

3 ayrı kurumun ortaklaşa hazırladıkları Avrupa Birliği Projesinin yaz aylarında hayata geçirilmesi ile birlikte il ekonomisine önemli bir hareketlilik kazandıracaklarını da ifade eden Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, genç işsizlerin ve mesleksizlerin iş hayatına kazandırılmasına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önem vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, “2012 Yılında eğitim hizmetlerinde 2.5 Milyon TL harcama yaptık. Topluk yararına çalışma konusunda 1.5 Milyon TL’lik bir ödemeyi yaptık. Bu arada 2012 yılında başlayan ve 2013 Yılında da devam edecek projelerimize 1.4 Milyon TL ek bir bütçe çıkarttık. 11 Projemiz de şu anda 156 işçimiz çalışıyor. 2012 Yılı Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğümüz açısından gayet iyi bir yıldı. Ve çalışma olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Genel Müdürlüğümüzün belirlediği hedefleri tutturduk. 2013 Yılı çalışmalarımız bütçe çalışmalarımız sürüyor ve mevzuat ile ilgili çalışmalarımızda var. Çalışmalarımızı daha iyi yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu arada Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü olarak yeni bir hizmet binası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2013 Yatırım programına aldırdık. Mevcut binamızın bulunduğu alana bu yeni binamızı yapacağız ve 2014 yılı içerisinde bu yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Yeni yıl planlarımızı yaptık. Avrupa Birliği projeleri kapsamında yeni projelerimizi bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi istiyoruz. Genç istihdamın teşvik edilmesi ile ilgili bir projemiz bulunuyor bu konuda. 3 Kurumuzun ortak çalışması ile bu projemizi hayata geçirebilirsek bölgeye de önemli bir hareketlilik getireceğiz inşallah. Genç işsiz ve mesleksizlere yönelik çok önemli bir çalışma bu. Bu projeyi de yaz ayları içerisinde ilimizde uygulamaya başlayacağımızı düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.