Bugün Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve bu yıl 2'ncisi düzenlenen Nevşehir Kariyer Fuarı'nın açılış törenine Vali Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Vali Ceylan, Fuarda yaptığı konuşmada, iş hayatına atılacak gençler için bu tür fuarların çok önemli olduğunu belirterek, okul dönemlerinde alınan kararların gençlerin geleceğine yön vermelerinde etkili olduğunu söyledi.

Gençlerin kariyer yapması açısından eğitim kurumlarının, yerel yönetimlerin ve devletin sorumluluğunun olduğunu İŞKUR'un bu sorumluluğu 2000'li yılların başından itibaren üstlendiğini kaydeden Ceylan, "Meslek seçimi insan hayatında çok önemlidir. Gençler bu yaşlarda kariyer olarak koyacağınız hedefler sizin gelecek yaşamınızda ona göre şekillenecektir. Seçtiğiniz meslek gelirinizi, gelirin getireceği yaşam standartlarını da belirleyecektir. Bundan dolayı her zaman fark ortaya koymaya çalışın" dedi.

İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel de kurumlarının aktif iş gücü programını uygulayarak 2008'den bu yana sektörlere nitelikli işçi sağladığını söyledi.

Yeni meslek seçecekler için İŞKUR olarak kariyer programları düzenlediklerini Nevşehir'de de bu fuarların ikincisini düzenlediklerini belirten Temel, nitelikli iş gücü sağlamak için kurum büyesinde önemli eğitim kursları açtıklarını ve kariyer günleri ile de iş hayatına atılmamış ama eğitim alan gençlere kariyer planlaması yaparken yön göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

Törende, organizasyona katkılarından dolayı Anadolu Ajansı'na verilen plaketi, muhabir Murat Asil aldı.   

Konuşmaların ardından Vali Ceylan, Nevşehir'de faaliyet gösteren işletmelerin açtığı standları gezerek bilgi aldı.

 "2. Nevşehir Kariyer Fuarı" 5 Aralık'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.