Nevşehir’e bağlı Kavak kasabası Din görevlileri, Taşıyıcılar Kooperatifi ve halkın katılımlarıyla kavak soğuk hava depolarından hazırladıkları 26 tonluk patates yüklü TIR yola çıkarıldı.

           

            Cuma namazı sonrası kavak kasabası belediye binası önünde düzenlenen törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kavak Kasabası Belediye Başkanı Celal Yiğit, Din görevlileri ve çok sayıda kasaba halkı katıldı.

 

            Törende İl Müftüsü Sayın Yakup Öztürk’ün yapmış olduğu duygusal bir dua ile patates yüklü TIR Kilis’e uğurlandı.

 

            İHH. İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi Sayın Baki Öncel; “Somali, Pakistan sel felaketi, Açe tusunamisi, Çeçen savaşı ve Bosna savaşında yardımların esirgemeyen ve insanlığın acı ve ızdıraplı zamanlarında yardımcı olan kasaba halkının aynı duyarlılığına defalarca şahit olduk” dedi ve Kavak kasabası halkına bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, dualarını belirtti.

 

            Temsilci Öncel; “Şimdi de Suriye’de aç bî ilaç kalan Suriye halkının yarasını sarma çalışmasında her zaman olduğu gibi yine bizde varız diyen kavak kasabası halkının 26 tonluk patates TIR’ı, Kilis İlinde kurulan konteynır kentteki valilikle koordineli çalışan İHH. (İnsani Yardım Vakfı) aşevi depolarına gönderildi” dedi.