Yatırım bedeli ve yatak sayısı bakımından Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük termal kompleksi Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 30 Ağustos günü hizmete girecek. 2 bin kişiyi aynı anda ağırlama kapasitesine sahip komplekste 250 kişi istihdam edilecek. Kozaklı'daki tesisi Garanti Konut ve Kozza markalarını bünyesinde bulunduran Kayseri merkezli Sel Yapı Grup hayata geçiriyor. Grubun Kayseri'nin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de 1.500 konutluk inşaatı bulunuyor. 


Kayseri'de her yıl vergi rekortmenleri listesinde yer alan Sel Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, 2012 yılında temelini attıkları Kozaklı'daki termal oteli 30 Ağustos 2015 tarihinde açacaklarını söyledi. 50 milyon lira ile başladıkları tesisin yatırım bedelinin yeni alanların ilavesiyle 90 milyon liraya çıktığını anlatan Selman, tatil kompleksinin 60 bin metrekare kapalı ve 26 bin metrekare açık alandan oluştuğunu ifade etti. 


Temur Selman'ın verdiği bilgiye göre Kozaklı'daki tesiste değişik büyüklüklerde 500 suit oda, 5 bin metrekare spa merkezi, kadın ve erkek ayn ayn açık, kapalı 8 havuz, çatıda kadın havuzu, 9 bin metrekare alışveriş merkezi alanı, 12 adet farklı büyüklüklerde toplantı salonu, termal suyun derecesini ayarlayan sistem yer alıyor. Tesis içerisinde aynca aqua parklar, sinema salonu, amfitiyatro, bovvling salonu, çocuk oyun salonu, internet kafe, kreş, bilardo ve dart salonları da bulunuyor. Otel, bünyesinde fizik tedavi merkezi olan bölgenin tek tesisi konumunda olacak. 2 bin kişiyi aynı anda ağırlama kapasitesine sahip tesiste 250 kişi istihdam edilecek. Temur Selman, "Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük termal kompleksi olacak." dedi. 


Temur Selman, Kozaklı'da termal tedavi olanaklarını modern tıp ile birleştirerek Türkiye'de bir farklılık oluşturacaklarını da söyledi. 


Kayseri'de her yıl vergi rekortmenleri listesinde yer alan Sel Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman (solda), Kozaklı'daki termal oteli 30 Ağustos tarihinde hizmete açacaklarını söyledi. 


Merkezde 3 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi görev alacağını belirten Selman, "Hastalarımızın fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci fizyoterapist, fizik tedavi teknikeri, hidroterapist ve yardımcı sağlık çalışanları tarafından hekim gözetiminde yapılacak. SGK'lı konuklarımız merkezden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Yurtdışından da hasta kabul edilebilecek." bilgisini verdi. Sel Yapı Grup, Mersin Susanoğlu'nda da alternatif deniz turizmi sitesi de kuruyor.

Zaman