Nevşehir il Müftüsü Yakup Öztürk Ramazan Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamasında; Milli ve dini bayramlarımız, toplumsal hayatımızda çok önemli yeri olan sevinç, mutluluk, kaynaşma ve paylaşma günleridir.

Bayramlarda ziyaretler ve tebrikleşmeler ruhu kuvvetlendirir. Bayramlar hayata neşe katar. Hayatın bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıları içinde bunalan, stres içinde yorgun düşen ruhları canlandırır, gönül dünyalarını aydınlatır.

Ramazan’ı ibadetle, oruçla, sabırla geçirmiş olmanın, nefse galip gelmenin mutluluğunu bayram yaparak kutluyoruz. Adeta zaferimizi kutluyoruz. Ramazan’da kazandığımız manevi güzellikleri bayram sevinciyle pekiştiriyoruz. Bayram sabahı erkenden kalkarak temiz elbiseler giyerek, güzel kokular sürerek bayram namazı için camilerimizde buluşmak, ne kadar güzel bir manzaradır. Namazdan sonra bayramlaşıp el sıkışıp kucaklaşmak, bütün sevdiklerimizle tebrikleşmek, büyükleri, yakınları, komşuları, akraba ve dostları ziyaret etmek, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, çocukları, bilhassa öksüz ve yetimleri sevindirmek bayramın neşesini artıracak ve toplumsal huzura katkı sağlayacaktır.

Bütün inananlar kardeştir. Kardeş olmak, sevincimizi de üzüntülerimizi de paylaşabilmek demektir. Sevmek; saygılı olmak, kusurları örtmek, yardımlaşmak ve fedakârlık demektir. Öyleyse bencilliği, kini ve nefreti bırakalım, affedici olalım. Ziyaretleşelim, hediyeleşelim, birbirimizden ilgi ve alakayı, güler yüz ve tebessümü esirgemeyelim. Tüm din kardeşlerimizi özellikle mazlum ve mağdur din kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım. Ramazan ayında kazandığımız ibadet alışkanlığımızı ve ahlaki güzelliklerimizi Ramazan’dan sonra da devam ettirelim. Unutmayalım ki, Allah’a (C.C.) en sevimli amel, az da olsa devamlı olanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların ve aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, barışa, huzura ve yaşanan sıkıntıların, acıların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.

Yakup ÖZTÜRK 

Nevşehir İl Müftüsü