Nevşehir in en çok takip edilen haber mecrası FİB Haber.Com a bir okurumuzun gönderdiği ihbar yazısı oldukça düşünüdürücü...İşte o ihbar yazısı...
Dün akşam asker ugurlaması için terminaldeydik 55-60 yaşlarındaki bi amca fenalaştı. muhtemelen kalp krizi geçirdi. kos koca terminalde ilk yardım müdahalesi yapacak bir allahın kulu yoktu , ne perondaki otobüslerin şöförleri ne halk nede terminaldeki bi vatandaş bu husus hakkında bi haber yaparmısınız. Nevşehir Valiliğinede mail attım oraya bi sağlık personeli konulması adına. Sizlerinde duyarlı davranmasını rica ediyorum.

Öncelikle bu hassas ve önemli konuyu dile getiren okurumuza teşekkür ediyoruz.
Konu hakkında son edindiğimiz bilgiye göre Dün akşam saatlerinde muhtemelen asker uğurlaması için Nevşehir Adnan Mendere Terminaline gelerek fenalaşan  50-60 yaşındaki şahsın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini öğrendik.Öncelikle Allah rahmet eylesin.

Bu olayda düşündürücü olan nokta şu ki Modern Terminalimizin büyük eksikliği olarak işaret edilen ve böylesine önemli mutluluk üzüntü gibi sivri duyguların yaşandığı Terminal gibi insanların çokça kalabalık olarak yer aldığı mekanlarda mutlaka acil müdahale edecek Sağlı görevlilerinin bulundurulması gerekiyor.

Elbetteki eldeki mevcut imkanlar ve olanaklar göz önünde bulundurularak en azından bir ambulans olabiliri mi acaba diye içimizden geçirmiyoruzda değil.


Biz Nevşehir Sağlık il müdürlüğümüzün Sağlık konusundaki titizliği ve güzel çalışmaları yanında konu hakkında hassasiyet göstereceğinden eminiz bu konuda en ufak bir teredddütümüzde yok.Konu hakkında önce Talep edilmeli bu talepte Terminal Yetkililerince yada Nevşehir Belediyesince yapılabilir.Konu hakkında gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını diliyoruz...

Bir dip not:NEVŞEHİR'in bi ucundan bi ucuna ambulans 5-6 dk gibi kısa bi sürede geldi. Tebrik ediyoruz...