Kayseri Erciyes Dağında düzenlenen kamp ve tatbikata UMKE 11. Bölge illeri olan Kayseri, Nevşehir ve Niğde’den toplam 20 UMKE personeli katıldı. Personelin her türlü olumsuz koşullarda görev yapabilecek tecrübeye sahip olmasının amaçlandığı kamp ve tatbikat boyunca, kış şartlarında kamp, yaralıya müdahale, olumsuz hava şartlarında ekip çalışması ile kişisel ve teknik kamp malzemeleri konularında 2 eğitmen tarafından teorik ve pratik olarak gerekli eğitimler verildi.

 

3 gün süren kış kamp ve tatbikatına katılan 5 Nevşehir UMKE personeli görevlerini başarı ile tamamlayarak ilimize döndü.

 

 Nevşehir UMKE TDK Eğitimleri Tamamlandı

Öte yandan Nevşehir UMKE personeli Sağlık Memuru Hasan Doğan, Bursa Uludağ’da düzenlenen Kış Arama Kurtarma Eğitimini tamamlayarak ilimize döndü.

 

İl Sağlık Müdürlüğümüz Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Aygen TAŞPINAR, TDF Tarafından gerçekleştirilen ve toplam 3 yıl boyunca süren ve 8 eğitimden oluşan Dağcılık ve Dağ Arama Kurtarma eğitimlerini tamamlayan, aynı zamanda Nevşehir Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İl Temsilcisi olan Sağlık Memuru Hasan DOĞAN’ın eğitimci olmaya hak kazandığını belirtti.

 

TAŞPINAR, Nevşehir UMKE Personellerinin, dağda arama kurtarma ve diğer konularda kendini sürekli geliştirerek her türlü doğa şartlarında medikal kurtarmaya hazır olduklarını vurguladı.