Nevşehir Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre yerleşme hakkını kazanan ve kesin kayıtlarını yaptırmak için gelen öğrenciler ile velilerinin herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıklarını günler önce tamamladı.

Nevşehir Üniversitesi, yeni Sosyal Tesis Binası içerisine kurulan kayıt merkezinde başlayan kayıtların ilk gününde, Nevşehir Üniversitesi ailesinin bir ferdi olma şansını yakalayan öğrenciler kayıtlarını yaptırmanın gururunu yaşarlarken, velileri de çocuklarını bu heyecanlı ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmadı. ‘Numaratör Sistemi’nin kullanıldığı kayıtlarda, kayıtlarını yaptıran öğrenciler ve yakınları mutlu bir şekilde üniversiteden ayrıldılar.

Ayrıca kayıtlarda engelli öğrencilerin ve ailelerinin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri alan Nevşehir Üniversitesinde, engellilere kayıt önceliği tanındı.  

Bir program dahilinde yapılan kayıtların ilk gününde; Eğitim Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden öğrencilerin kayıtları yapılırken, 03 Eylül  Salı günü; Fen-Edebiyat Fakültesi, Avanos Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, 4 Eylül Çarşamba günü; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu, 5 Eylül Perşembe günü Nevşehir Meslek Yüksekokulu ve Turizm Fakültesi,  6 Eylül Cuma günü ise; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İncekara Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Gülşehir Meslek Yüksekokulunu tercih eden öğrenciler kayıtlarını yaptırabilecek.

LYS sonuçlarına göre Nevşehir Üniversitesi’ni 3467 öğrenci tercih etmişti.