Ülkemizin bugünkü refah ve kalkınmışlık seviyesine gelmesinde önemli bir mihenk taşı, bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşlarında, sancağını bir kere dahi yere değdirmeyen, kahraman ecdadımız, muharebe zamanlarında yokluk sebebiyle tüm gün boyunca sadece buğday çorbası, hoşaf ve kuru ekmek ile beslenmiş, tüm zorluklara rağmen vatanımız için harp etmişlerdir. Bu kahramanlıkların hafızalarda canlı kalması adına, Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyinin öncülük ettiği etkinlik kapsamında; Çanakkale Şehitleri Haftası içerisinde tarih şuurunun yaşatılması için 18 Mart 2013 tarihinde üniversitemiz yemekhanesinde  ecdadımızın o günkü menüsü olan buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan menü çıkarılacaktır.

 

                                                                                        Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü

Rektörümüzün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı

 

Dünya tarihinde bir dönüm noktası ve tarihin akışı üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yıl Dönümüne erişmenin haklı gururu ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz.

 

Yüz binlerce vatan evladının şehit düşerek al kanlarıyla suladığı kutsal vatan toprağı, düşmana çiğnetilmedi; bundan sonra da onların manevi hatırasından aldığımız ilhamla da çiğnetilmeyecektir. Milletimizin tarihindeki en mühim kilometre taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin önemini en iyi şekilde idrak etmeli ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmalıyız.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor; yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

 

                                                                                             Prof. Dr. Filiz KILIÇ

                                                                                                      Rektör