Nevşehir’den Kayseri’ye gezmeye giden öğretmenlerin baraj gölüne uçmasının ardından kazanın neden olduğu araştırılıyor.

 

Annelik Böyle Bir Şey..

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazadan sağ kurtulan Serpil Yücel'in (50) öğretmen olan kızı Sümeyra (26) ile 1,5 yaşındaki torunu Eren Bozkurt'u göremeyince tekrar suya girdiği barajda hayatını kaybetti ortaya çıktı.

 

 

Dün Kapuzbaşı Şelalelerine gezmeye giden öğretmenler ile ailelerini taşıyan Faruk Başavcı'nın kullandığı Karacaşar Belediyesine ait 50 NC 057 midibüsün, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düşmesi sonucu 8 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.

 

Sınav stresini atmak için gittiği geziden dönemedi

 

Kazada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Handan Aydın'ın, KPSS'ye hazırlandığı ve sınav stresini atması için öğretmen ablası tarafından geziye götürüldüğü öğrenildi.

 

Kazadan yaralı olarak kurtulan Aydan Arısoy, Kastamonu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan kardeşi Handan Aydın'a, sınav stresini atabilmesi için geziye katılması konusunda kendisinin ısrar ettiğini söyledi.

 

Kardeşinin olaydan bir gün önce Gülşehir'e geldiğini belirten Arısoy, şöyle devam etti:

"Akşam bizde kaldı. Sabah 'geziye gidelim' diye ben ısrar ettim. Üniversite son sınıftaydı, öğretmenliği çok seviyordu, KPSS sınavına hazırlanıyordu öğretmen olacaktı. Sınava çalışmaktan dolayı çok gerilmiş strese girmişti. Stres atması için geziye götürdüm. Abla olamadım, Handanımı kurtaramadım."

 

Olayı duyduktan sonra Gülşehir'deki evine gelen arkadaşları da Handan'ın çok eğlenceli ve neşe dolu bir insan olduğunu, okulda herkes tarafından çok sevildiğini ifade etti.

 

32 kişiyi taşıyan midibüste bulanan 8 kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı. Gülşehir’e bağlı Karacaşar Beldesi İlkokulu, Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu ve Karavezir İlkokulu’nun öğretmenleri ve aileleri, dün midibüsle Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelaleleri’ni gezmeye gitti. Geziye çıkan 32 kişinin bulunduğu Karacaşar Belde Belediyesi’ne ait Faruk Başavcı yönetimindeki midibüs, Kapuzbaşı’na giderken, Yeşilköy yakınlarında saat 11.30’da, Çamlıca-3 Baraj Gölü’ne uçtu. Kazada 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Yaralılardan fen bilgisi öğretmeni 4,5 aylık hamile Aydan ve eşi Çağlar Arısoy ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili teknik araştırma yapılırken, balataların sık virajlı ve inişli çıkışlı yolda şişmiş olabileceği veya aracın aşırı süratli olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor. Diğer taraftan 8 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni araştırılırken kazada Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Okul Müdürü Vedat Ali Gür, Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Zihinsel engelliler Sınıf Öğretmeni Sümeyra Bozkurt, Öğretmen Sefa Koçak’ın eşi Münife Koçak ve oğlu Hüsnü Selim Koçak, Yardımcı Hizmetli Mehmet Selvi’nin çocuğu Sedat Selvi, Öğretmen Sümeyye Bozkurt’un çocuğu Eren Bozkurt, kardeşi Handan Aydın ve annesi Serpil Yücekurt vefat ettiler. Vefat edenlerden Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Okul Müdürü Vedat Ali Gür, Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Zihinsel engelliler Sınıf Öğretmeni Sümeyra Bozkurt, Sedat Selvi, Eren Bozkurt, Handan Aydın ve Serpil Yücekurt Gülşehir Taziye evinde yapılan törenden sonra son yolculuklarına uğurlandılar. Münife Koçak ve Hüsnü Selim Koçak, Ankara Kızılcahamam Merkez Camiinde kılınan öğle namazını müteakip Faşlıca Köyünde toprağa verildiler.