Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Aralık Çarşamba gününden itibaren Nevşehir dahil ülkenin büyük bölümünde kar yağışı görüleceğini bildirdi.

Nevşehir il genelinde son birkaç haftadır devam eden yoğun sis yerini kar yağışına bırakacak. Meteoroloji Uyardı! Nevşehir'e Yeni Yılda Kar Geliyor.

2015'in son günlerine geldiğimizde en çok merak edilen konulardan biri kar yağacak mı? oldu. 30 Aralık'tan itibaren başlayacak yağışın 1 Ocak tarihinde kar yağışıyla yoğunlaşması bekleniyor. Yılbaşının ardından Nevşehir ve çevresinde de kar yağışı etkili olacak. 

2016 yılına beyazlar icinde girebiliriz ...

Nevşehir'de sis 2 gün daha devam edecek. Önümüzdeki hafta çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur, yeni yılın ilk günü ise kar yağacak.

 Meteoroloji'nin 27-31 Aralık arası tahminlerine göre; 30 Aralık Çarşamba günü Nevşehir dahil ülkenin büyük bölümünde kar yağışı görülecek ve soğuk hava etkisini sürdürecek. 

Tahminlere göre; Nevşehir'de 
28 Aralık Pazartesi günü ve 29 Aralık Salı günü sis devam edecek. 

30 Aralık Çarşamba günü ise Nevşehir dahil Türkiye’nin büyük bölümü beyaza bürünecek. İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Antalya parçalı bulutlu, Manisa, Uşak, Isparta, Konya, Mersin, K.Maraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara çok bulutlu olacak. Ülkenin geri kalan bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

31 Aralık’ta Nevşehir'de hava bir önceki gün gibi yine kar yağışlı olacak. Karla karışık yağmur ağırlıkla Güneydoğu’daki illerde görülecek. Aydın, Muğla ve Antalya’da az bulutlu bir hava kendisini gösterecek.