Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Araştırma Görevlileri ve Nevşehir İl/İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri, İlimizde buğdayın kıraç alanlarda  yoğun olarak yetiştirildiği bölgelerde buğday çeşit tespit ve araştırma çalışmalarına başladı. 

 Uluslararası Kuru Alanlar Araştırma Merkezi  (ICARDA) ile Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, yöremizde buğday yetiştiriciliği yapan üreticilerle bilgi alışverişinde bulunularak anket çalışmaları gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Buğday, ülkemiz ve yöremiz açısından vazgeçilmez ve stratejik önemi olan bir üründür.  Araştırma enstitülerimiz uzun süreçli ve emek gerektiren çalışmalar sonucunda bölgemize uygun yeni çeşitler üretmekte, bunların yaygınlaştırılması noktasında ortak çalışmalar yürütülmekte ve tohumluk ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli önlemleri almaktadır. Bu yeni çeşitlerin yayılımı,  bölgesel özellikler ve yöresel tercihlere göre değişiklik göstermekte ve etkileri uzun bir süreden sonra ortaya çıkmaktadır. İlimizde yapılan bu araştırma,   genel çerçeve ile yaygınlaşan çeşitlerin verimi,  yayılma durumu ve tercih sebeplerini ortaya koyacak ve ileride yapılacak çeşit  araştırmalarına ışık tutacaktır” diyerek  bölgede yapılacak bu tür çalışmaları önemsediklerini vurguladı. 

YILMAZ; çalışmada emeği geçen Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü görevlilerine, katkı sağlayan teknik personel ve bilgi paylaşımında bulunan üreticilerimize teşekkürlerini bildirdi.