Ülkemiz genelinde 4 yıldır hızlı bir şekilde yaygınlaşarak devam eden Çocuk oyunları seminer, yarış ve turnuvaları Nevşehir de de tanıtıldı.Unutulmaya yüz tutmuş; Mendil Kapmaca , Seksek , Çelik Çomak , Birdir Bir, Üç taş, Yakan Top ve bunun gibi yüzlerce oyunumuz çocuklarımıza tanıtılmaya başlandı.

 

Günümüz çocukları ve gençleri televizyon, internet ve yabancı devlet oyunlarının tutsağında kalmasıyla özümüzden gelen geleneksel oyunlardan soyutlaşmaktadır.

           

Seminere katılan ÇOSKK Genel Başkanı Oktay YELLİKAYA Açılış konuşmasında ÇOSKK’un amacını: Şehirleşmenin 1960 yılından itibaren çok hızlı gelişmesi yanında Çocuklarımızın en doğal hakkı olan oyun ve oyun alanlarını yeterli kadar olmadığını söyleyerek, belediyelerin şehir planlamasında yeterli kadar oyun sahalarını planlamasını sağlamak ve geleneksel oyunlarımızı tescilini alarak çocuklarımıza  bu oyunları tanıtmak olduğunu söyledi.

   

Mendil Kapmaca İl Başkanı Hatice GÜVEN ise; Çocuklarımızı topluma kazandırmanın en kolay yolunun oyunlardan geçtiğini söyleyerek geleneksel oyunlarımızın okullarımızda çocuklara oynatılması için çalışmalarımızı başlattığını ifade etti.

 

Eğitmen Eğiticisi Rıfat SAVRUN ; Nevşehir de bu seçkin kursiyerlerle beraber olmak ve gönüllü olarak bu çalışmalara katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek çok keyifli bir seminer ortamı olduğunu belirtti.