Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, eğitim kurumlarında öğrenci velilerine yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde öğrenciler başta olmak üzere velilere yönelik bilgilendirici eğitim çalışmalarına ara vermeden devam eden Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, toplum hayatında farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanmasına yönelik faaliyetlerine   TOKİ Gökkuşağı Anaokulu ’nda öğrenci velilerinin eğitim çalışması ile devam etti.

Kadın Danışma Merkezi uzmanlarının verdiği eğitimde, “Çocuklarda Uyum ve Davranış Sorunları, Müdahale Yöntemleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk İstismarını Önleyici Çalışmalar” konuları ele alındı.

Söz konusu eğitim çalışmalarında kişilerin toplumsal süreçleri gözlemleyebilme, tanımlayabilme, sorgulama ve bu süreçlere müdahale yöntemlerini geliştirebilme hedefleniyor.

Aralıksız devam eden bu eğitim çalışmalarının dışında uzun vadede, yetişmekte olan yeni neslin sağlıklı kişilik gelişimini güçlendirerek,  gelecek nesillerde toplumsal refah ve huzur düzeyinin arttırılması planlanıyor.