NEVŞEHİR(MHA) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2015 yılı 22 Haziran -14 Ağustos tarihleri arasında uygulanan PPR (Koyun Keçi Vebası) ve Brucella Rev 1 Aşılamaları Nevşehir genelinde  gerçekleştirildi.​

İl Müdürü Okan Yılmaz;  aşılamalarla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Koyun Keçi Vebası aşılama programında, daha önce aşılanmamış koyunlar ile kuzuların aşısı yapılmıştır. Aşılama şartı aynı zamanda il dışına sevk edilecek küçükbaş hayvanlarda  Veteriner Sağlık Raporu alırken de aranmaktadır. Brucella hastalığı  koyunlarda yavru atmaya sebep olan, son derece bulaşıcı ve insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyan bir hastalıktır.   Bu aşı ile Brucella Hastalığına karşı koruma sağlamaktadır. Kampanya ile aşılanmamış anaç koyunlar ile kuzular ve damızlık koçların  aşılanması sağlanmıştır. Küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz 2015 yılı anaç koyun keçi desteğini alabilmeleri için mutlaka Brucella Rev 1 aşısını yaptırmaları gerekmektedir"  dedi.

Yılmaz,  aşılama programlarının başarıyla tamamlandığı ve bu aşılama programları ile beraber Nevşehir  merkez ve ilçelerde  kuzularında  küpelenerek kayıt altına alındığını söyleyedi. Aşılama kampanyasında görev alan personellere ve üreticilere göstermiş oldukları hassasiyetlerden dolayı teşekkürlerini bildirdi.