Nevşehir'de dün hiç alışık olmadığımız ve hiç duymadığımız türden bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Olay dün Nevşehir Merkez 
Atatürk Bulvarı Köprü başı mevkiindeki Meda Plaza da hizmet veren Beyaz düş gelinlik ve güzellik merkezinde yaşandı.

Dolandırıcı zanlısı bir şahıs önce Beyaz düş gelinlik ve güzellik merkezinin çalışanalarına patronunu sordu. Çalışanlarının şuan patronlarının Kayseri'de olduğunu öğrenince kart isteyerek işletme sahibiyle telefonda görüşerek Bir düğün işi olduğunu ve gelin başı yaptıracağını söyleyerek müşteri kimiliği ile pazarlık yaptı. Daha sonra işletme sahibinin ne zaman geleceğini öğrendi. Konuşmaların ardından Güzellik Merkezinde çalışan bayana durumu izah ederek birazdan buraya geleceğiz patronunuzun haberi var. Fakat dünürüm şehir dışından geliyor, gelinimizin saçları yapılana kadar burada bir süre bekleyebilirmi diyerek izin istedi.

Sonra 
Nevşehir'de ki bir Sigorta Acentasına giderek kendisine ait iki dükkanını sigortalayacağını söyledi. Ardından sözde kendisine ait olduğunu söylediği Beyaz düş gelinlik ve güzellik merkezine sigortacıyıda beraberinde alarak geldiler. Daha sonra telefonumun şarzı bitmiş bir görüşme yapacağım diyerek Sigortacıdan telefonunu aldı ve sen burada biraz bekle işlemleri başlat ben birazdan geleceğim dedi ve yine kendisine ait olduğunu söylediği yan taraftaki pastaneden iş yerindeki çalışanlara ve sigortacıya birde tatlı ısmarladı ve daha sonra Dolandırıcı zanlısı Kayıplara karştı..

Olay işyeri güvenlik kamerasına yansıdı ...!

Gel zaman git zaman vakit geçti yarım saat sonra ne gelen var nede giden. Sonrasında 
Beyaz düş gelinlik ve güzellik merkezinin gerçek sahibi ve işletmecisini arayan zanlı ben birazdan geleceğim orda bekleyenim var siz bir zahmet kendisine söyleyin dedi. İşletmenin gerçek sahibi olanlardan bihaber iş yerini tekrar aradı çalışanıyla konuştu orda bekleyen sigortacıya durumu söyledi işte bu konuşmalardan sonra olayın farkına varan Sigortacı dolandırıldığını anlayarak işletme sahibinden güvenlik kamerası görüntülerini rica etti ve doğru Polis karakoluna giderek durumu polise anlattı.

Cep telefonunu gasp eden şahıstan şikayetçi olan sigortacı ilk olarak önce hattını kapattırdı sonrada kendisine ait banka hesaplarını bloke ettirdi.

Polis bahse konu olan işyerine gelerek incelemelerde bulundu. 

İş yerindeki Güvenlik kamera görüntüsünü inceleyen Polis şimdi heryerde 45 yaşlarında olduğu belirtilen o dolandırıcı zanlısını arıyor.

FİB Haber Merkezi olarak tüm vatandaşlarımızı bu tür olaylara karşı uyarıyor, yaşanması muhtemel böyle bir olay karşısında şüpheli gördükleri şahısları hemen Polise bildirmelerini öneriyoruz. Ayrıca bu talihsiz olaya konu olan vatandaşlarımızada geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.