Nevşehir merkez Yeni Kayseri Caddesi üzerinde bulunan ve eski dönem Nevşehir reislerinden müteahhit Seyit Bilge tarafından yapımına başlanılan fakat çeşitli sebepler dolayısıyla tamamlanamayarak yıllardır atıl durumda bulunan İnşaat Nevşehir de bir çok kişinin korku yaşamasına neden oluyor. Hatırlanacağı üzere en son tecavüz olayı yine  bu inşaatta gerçekleşmişti.

 

 

Şehrin göbeğinde yer alan ve Bali ve Alkol alanların mekanı halini alan bu yer kimi zaman cinsel taciz kimi zaman tecavüzlerin adresi olarak Nevşehir de özellikle bayan vatandaşların önünden geçmek için korkulan bir yer olarak dikkat çekiyor.

 

FİB Haber Merkezine değerlendirmelerde bulunan ve o inşaat mahallinde bulunan vatandaşlar çoluk çocuğumuzu bu illet yerden geçmesine artık gönlümüz razı değil.Geçtiğimiz hafta yaşanan en son olayda daha 15-16 yaşındaki bir genç kızımıza yapılan tecavüz olayıda yine bu lanet inşaata gerçekleşti.Bu İnşaatı yıkılmasını istiyoruz diyerek seslenişte bulunuyorlar.

En son bu konuyu Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Ünver e de ilettiklerini bu inşaatın yıkılmasını istediklerini söyleyen vatandaşlara Ünver; maalesef mahkemesi devam ettigi icin hic birsey yapamiyoruz uzgunum cevabı vermiş.

Şimdi Herkes Nevşehir de ki bu inşaat lanetli diyerek mahkemenin bir an önce biterek bu atıl inşaat binasından kurtulmak istiyor..

 

 

İşte Bu lanetli inşaata meydana gelen en son taciz ve tecavüz olayı…

 

 15 yaşındaki kıza tecavüz etti

NEVŞEHİR’de, internetteki sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı 15 yaşındaki kıza, buluştuktan sonra götürdüğü inşaatta tecavüz ettiği iddia edilen 28 yaşındaki İbrahim D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

İşsiz olan İbrahim D., sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı lise 1’inci sınıf öğrencisi kıza bir süre sanal ortamda arkadaşlık yaptıktan sonra buluşma teklif etti. İddiaya göre İbrahim D., buluşma teklifini kabul etmeyen kıza, "Eğer benimle buluşmazsan, yazışmalarımızı ve fotoğrafları internette yayınlar, ailene de gönderirim" diye şantaj yaptı. Bunun üzerine liseli kız, İl Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu Yeni Kayseri Caddesi üzerindeki bir işyerinin önünde buluşmayı kabul etti.

 

 

İbrahim D., buluştuktan sonra kızı yakında bulunan inşaat halindeki bir apartmana zorla götürdü ve iddiaya göre burada liseli kıza tecavüz etti. Küçük kız eve gidince durumu annesine anlattı. Annesi de Polis Merkezi’ne giderek İbrahim D’den şikayetçi oldu.

 

 

 

Polisin gözaltına aldığı İbrahim D., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.