Nevşehir Müftülüğü, il merkezindeki 75 cami ve Kuran kursunun temizliği için biri bayan 10 kişiyi işe aldı. Müftü Yakup Öztürk, imamlar tarafından camilerin temizliğinin tam anlamıyla yapılamadığını söyledi. Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Nevşehir İl Müftülüğünün ortak projesi sonucu merkez ilçede bulunan 75 cami ve Kuran kurslarına bir bayan ve dokuz erkek olmak üzere toplamda on temizlik personeli alımı yapıldı.

 

Temizlik personeli alımı ile ilgili olarak merkez Işıksaçan Cami ve Kur'an Kursu bahçesinde tören düzenlendi. Törene; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile temizlik personelleri katıldı.

 

İşsizlerin kısa süreli istihdamını ve eğitimini amaçlayan ve kuruma kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süreli ayrı kalarak ekonomik sıkıntıya düşmemesini hedefleyen 'Toplum Yararına Çalışma Programları' kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü birlikte, 10 vatandaşa 2 ay süre ile istihdam sağlayacak. Program ile Nevşehir'de ilk kez Müftülük ile 'Toplum Yararına Çalışma Programları' uygulanmış oluyor. Temizlik faaliyetleri kapsamında camilerin içi süpürülüyor, levhalar siliniyor, bahçeleri yıkanarak temizleniyor.

 

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve İş-Kur Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün Nevşehir'de de uygulamaya konduğunu söyledi.

 

Temizlik personelleri ile merkezde bulunan tüm cami ve Kur'an kurslarının elden geçirilerek temizleneceğini, bahçelerinin düzenleneceğini kaydeden Öztürk, " Mabedler, Beytullah'ın şubeleridir. Dolayısıyla pırıl pırıl olmak zorundadır. Bugüne kadar temizlik işlemlerini cami imamları yapıyordu. Ancak yeterince olmuyordu. Şimdi aldığımız arkadaşlarla temizlenecek. İnsanlarda huzur içerisinde alnını secdeye koyacak, ibadetini yapacak." diye konuştu.

 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel ise müftülük ile yaptıkları 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında alınan 10 personel ile merkezde bulunan 75 caminin 2 ay boyunca temizlik işlemlerinin yapılacağını söyledi.

 

Temel, temizlik personellerinin sigortasını yatıracaklarını ve asgari ücretten de maaşlarını vereceklerini de ifade etti.