Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir'de de büyük bir coşku ile kutlanacak.Nevşehir Valiliğinden FİB Haber merkezimize yapılan kutlamaya ilişkin program şöyle…

 

Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk anıtına dün çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği programı:

CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 89.YIL KUTLAMA PROGRAMI

l.GÎRİS   :

Milli Bayramlar, bir milletin tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. Bu günler Milli mücadelenin uzun süre devam ettiği ve zaferlerle sonuçlandığı müstesna günlerdir. Milletimiz o hedefe ulaşıncaya kadar sayısız sıkıntılara katlanmış ve büyük fedakarlıklar göstermiştir.

« Bu nedenle; Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü kutlama törenlerine halkımızın daha çok katılımı ile kutlanması için İlimizde yapılacak olan kutlama töreninde aşağıdaki etkinliklere yer verilerek, Bayram,günün anlam ve önemine uygun bir şekilde coşku ile kutlanacaktır.

1.                   Çelenk Sunma Töreni

2.                   Tebrikat

3.                   Tören Kutlaması

4.                   Gösteriler ve Halk Konseri.

5.   Sportif Yarışmalar, Resim sergisi ve Vadi yürüyüşü.
5.   Programın TV.den yayınlanması

6.    Resepsiyon verilmesi

CUMHURİYET BAYRAMI 28 EKİM 2012 PAZAR GÜNÜ SAAT 13.00'DE BAŞLAYACAK , 29 EKİM 2012 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 24.00'DA SONA ERECEKTİR.

A.  TÖREN ÖNCESİ     :

1.                28 Ekim 2012 Pazar gününden itibaren Kamu ve Özel kuruluşlara ait binalar ve okullar bayraklarla donatılacaktır.

2.                28 Ekim 2012 Pazar günü Belediye Başkanlığınca caddeler bayraklarla donatılacak ve MEDAŞ ile işbirliği yapılarak gece şehir, kale ve Atatürk Anıtı aydınlatılacaktır. Kaleye 89.yıl ışıklı panosu yaptırılarak ışıklandırılacaktır.

3.                Afiş ve bayram mesajları Belediye Başkanlığınca bilbordlarda yayınlanacaktır.

B. ÇELENK SUNMA TÖRENİ   ;   28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00

1.        Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara konulacak çelenklerin hazırlanması, taşınması ve sunulması hakkındaki yönetmelik esaslarına göre Valilik makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 12.00'da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.

2.        Çelenklerin sunulmasını müteakiben Atatürk'ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, akabinde İstiklal Marşımız 2000 Evler Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Emrah YUSUFOĞLU yönetiminde Belediye Bandosu eşliğinde söylenecek, Tören Bayrağı, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden 2 öğrenci tarafından göndere çekilecektir.

3.        Çelenklerin sunulması ile ilgili hususların yönetmelik esaslarına göre yerine getirilmesi için tören yöneticisi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tarkan GÜNEY ve yardımcılığını Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ziya BUKAN yapacaktır.

4.Çelenk sunma yerindeki ses yayın cihazı, Halk Eğitimi Merkezi (ASO) Müdürlüğünün sorumluluğunda aynı kurum teknisyenleri tarafından hazırlanacaktır.

5. Çelenkler Atatürk Anıtından 30 Ekim 2012 Salı günü saat 09.00'da alınacaktır.

C. TEBRİKAT:            29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 10.00

Nevşehir Valisi Sayın Abdurralıman SAVAŞ, 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 10.00 da Valilik makamında tebrikleri kabul edeceklerdir.


D. TÖREN PROGRAMI   :       29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 13.00

1.                Tören Gazi Stadyumunda yapılacaktır. Stadyumun törene hazır hale getirilmesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundadır.

2.                Törene katılacak Askeri Birlikler, Okullar, Spor Kulüpleri, diğer birlik ve kuruluşlar saat 12.30'da yerlerini almış olacaklar. Tören yöneticisi ve sunucusu Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecektir.

3-Tören programının icrası saat 13.00'da Gazi Stadyumunda başlayacaktır. •     Sayın Vali AbduiTahman SAVAŞ, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanması İstiklal Marşı

Sayın Vali Abdurrahman SAVAŞ'in konuşmaları Şiir

Geçit Töreni

Halk Oyunları gösterileri Ödül Töreni

JAKEM'in hazırlamış olduğu gösteri. Konser Kapanış

E. PROGRAMIN YAYINLANMASI:   29 Ekim 2012

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ve töreninin Kapadokya   ve Kanal K televizyonları     tarafından bantdan yayınlanması.

F.  SPORTİF MÜSABAKALAR:

Küçük erkek kategorisinde futbol, Mahalleler arası voleybol, kurumlar arası basketbol ve masa tenisi, Badminton,halk koşusu ve Gençler 800 m. Koşu yarışı yapılacaktır.

G . RESEPSİYON VERİLMESİ :

Nevşehir Valiliğince resepsiyon verilmesi.

GENEL PROVA   :

18 Ekim 2012 Perşembe günü saat 10.00'daGazi Stadyumunda yapılacaktır.

Hava yağışlı olduğu takdirde 19 Ekim 2012 Cuma günü aynı saat ve yerde yapılacaktır.

Hava yağışlı olduğu takdirde, geçit töreni hariç, tören programı Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda icra edilecektir.Bayrama tüm ortaokul ve Ortaöğretim okulları bayrak, flama ve 12 şer kişilik öğrenci grubu ile katılacaktır.

RESMİ GEÇİT SIRASI :

Bayrak - Flama Kıtası Askeri Birlikler. JAKEM Atlı birlik Motorize polis ekibi Halk Oyunları Ekipleri Sporcu öğrenciler Lise ve Dengi Okullar