Nevşehir’de deneme amaçlı afet sirenleri 2 dakika süresince çalacak.

Nevşehir valiliği yaptığı yazılı açıklamayla vatandaşları uyardı. Düşman saldırısını önceden haber almak ve tehlikeye karşı halkı uyararak sivil savunma tedbirlerinin alınmasını sağlamak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince yurt çapında kurulmuş olan ikaz ve alarm sistemleri, sirenlerini bu sefer 10 Kasım günün saat 09.05’te Ulu Önder Atatürk için çalacak.

Ulu Önder Atatürk'ün Ölüm Yılı Törenleri kapsamında 10 Kasım 2012 günü saat 09.05 den 09.07 ye kadar 2 dakika süre ile Sarı ikaz (Düz siren sesi) Şeklinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer tüm kuruluşların sirenleri ile araçların klaksivonlarının çaldırılması istenmektedir.

Bu nedenle;

1-10 Kasım 2012 günü saat 09.05-09.07 arası 2 dakika süre ile araç klaksiyonları ile fabrika ve işletmelerinin sirenlerinin sarı ikaz şeklinde çaldırılmasını,

2-   Mahalli basın ve yayın organları ile sirenlerin çaldırılmasının önceden halka duyurulmasını,

Sirenlerin çaldırılması için TRT-2 televizyonuna göre saat ayarının yapılmasını, 10 Kasım 2012 günü Ulu Önder Atatürk'ün Ölümünün 74. Yıldönümü törenlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yapılması için gerekli tedbirler alınacaktır.

 

 

Atatürk'ün Ölümünün 74. Yıl Dönümü nedeni ile Sivil Savunma ve Diğer kuruluşların sirenlerinin 2 dakika süre ile çaldırılması istenilmektedir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait Hükümet Konağı üzerinde ve Nevşehir Kalesinde olmak üzere 2 adet siren sistemi mevcuttur.

Bu nedenle 06.11.2011 günü saat 10.00 da Hükümet Konağı üzerinde ve Nevşehir Kalesinde mevcut bulunan Sivil Savunma sirenleri deneme maksadı ile çaldırılacaktır.