Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nde 12 olan yatak sayısının 30'a çıkarılması planlanıyor.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, Merkezi Satın Alma Daire Başkanı Faruk Özcan, İnsan Kaynaklarını İzleme Daire Başkanı Muhammed Bayram ve Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Ünkoç, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ni ziyaret ederek, Dr. Atila Oğuz Boyalı ile görüştü.

 

Kurum başkan yardımcısı ve daire başkanları, birliğe bağlı tesisleri ziyaret ederek, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'ne geçti. Burada, Hastane Yöneticisi Dr. Hakan Serçe'den genel bilgi aldıktan sonra Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticileri, hastane yöneticileri ile birlikte hastane içinde genişletilmesi düşünülen Genel Yoğun Bakım Ünitesi'ni ve bazı bölümleri gezerek incelemelerde bulundu. Burada, hastane yöneticileri tarafından Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç'a, Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nin 12 yataktan, 18 yatak daha artırılarak 30 yatağa çıkarılmasının planlandığı bilgisi verildi.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı da makamında ziyaret eden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç ve beraberindeki heyet üyeleri, bir süre sohbet etti. Sonrasında, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, Evde Bakım Hizmetleri sağlık personeli ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın Evde Bakım Hizmetleri Projesi kapsamında, Nevşehir'de evinde sağlık hizmeti alan 82 yaşındaki Meliha Güner, evinde ziyaret edildi. 17 yıldır yürüyemeyen Gonartroz (diz eklem bölgelerinde kireçleme) teşhisi konmuş olan Güner'e, ziyarette geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu ve projenin işleyişi hakkında bilgi verildi.

 

Daha sonra hastane konferans salonunda, Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, birlik başkanları ve birliğe bağlı tüm tesis yöneticileri ile birlikte tesislerin genel durumu, işleyişi hakkında istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç ve daire başkanları, ziyaretlerinin ardından Ankara'ya hareket etti.