Nevşehir merkezinde görev yapan Din görevlilerinden 25 İmam-Hatip 10.12.2012 – 27.12.2012 tarihleri arasında düzenlenen “Yüz Yüze Va’z” seminerine alındı. Merkez Tataroğlu Kur’an Kursu salonunda düzenlenen seminer, Rehber Öğretici İl Vaizi Mustafa Şahin tarafından veriliyor…

            Seminerin ilk gününde din görevlilerine hitaben konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Din görevlilerine gerekli olan, Din Görevlilerinin Va’z Becerilerini Geliştirme Eğitimi Programı ile ilgili bilgiler verdi.

            Müftü Öztürk; “Diyanet İşleri Başkanlığımız yürüttüğümüz din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için her kademedeki görev yapan personele yönelik kurs ve seminerler düzenlememizi istemektedir.                                                

            Bu itibarla Nevşehir Müftülüğü olarak gerek merkez gerekse ilçelerimizde çeşitli konularda kurs ve seminer düzenlemekteyiz. Bunlardan biri de bu gün hayata geçiyor. Yüz Yüze Va’z Projesi dâhilinde her Din görevlisi kendi cemaatine yüz yüze va’z edebilecek beceriye sahip olması için, alanında uzman olan İl Vaizimiz Mustafa Şahin tarafından yürütülecek üç hafta süreli kursumuz bu gün başlamış bulunuyor. Hepiniz için hayırlı ve uğurlu olsun.

            Bu çok önemli bir fırsattır. En iyi şekilde değerlendireceğinizi ümit ediyorum. Zaten belli bir birikiminiz var, bunu artırarak hizmete dönüştürmeniz ve halkın sıradan bir imam değil, saygın bir Hocaefendisi olmanız için atılmış bir adım olarak görmenizi diliyorum. Bu konuda hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.