Nevşehir'de etkili olan dolu, yaklaşık 35 bin dekarlık ekili tarım alanında büyük zarara neden oldu. Dolu yağışı nedeniyle bazı işyerlerinin üzerinde bulunan plastik kaplamalar delinerek kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 20 dakika ile devam eden yoğun dolu sonrasında meydana gelen sel nedeniyle de bazı köy ve belde yolları da zarar gördü.
Nevşehir'in Ürgüp ve Derinkuyu ilçesinde yaklaşık 20 dakika ile devam eden yoğun dolu yağışı zarara neden oldu. Ürgüp ilçesinin Mazı, Taşkınpaşa, Şahinefendi köyleri ile Derinkuyu ilçesinin Güneyce köyünde Yağan dolu nedeniyle yaklaşık 35 bin dekarlık alanda ekili bulunan patates, buğday, yulaf, nohut, çavdar ve yonca zarar gördü. Kayısı ağaçlarının da olumsuz yönde etkilendiği dolu nedeniyle, bazı işyerlerinin üzerinde bulunan plastik kaplamalarda kullanılamaz hale geldi.

Mazı köyü çiftçileri, patates,yulaf, çavdar ekili tarım alanlarının dolu nedeniyle ciddi anlamda zarar gördüğünü belirtti. Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesini istediklerini belirten çiftçiler, devlet yetkililerinin haziran ayında meydana gelen bu felaket sonrasında kendilerine sahip çıkmasını beklediklerini ifade etti.