Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Nevşehir genelindeki düz Liselerin 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak dönüşüm hikayesinin raporu Ankara’ya gitti. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı ertelediği Liseler dönüşümüne tekrar el atarak her İlden Dönüşüm raporları istemiştir. Nevşehir genelindeki tüm liseler 2013 – 2014 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıflara öğrenci almayarak mevcut okuyan öğrencilerin mezun olmasından sonra çoğunluğu Anadolu Lisesine dönüşecek.

İl ve İlçe Merkezlerindeki Liselerin Anadolu Lisesi olmasında bir sıkıntı gözükmezken, Kasabalardaki Liselerin durumu ise pek net değil, ancak görünen kasabalardaki Liselerin Mesleki Okul kapsamına alınarak eğitime devam edeceğidir. İl ve ilçe merkezindeki mevcut Liselerin içerisinde en dikkat çekici Ürgüp Lisesinin, Sağlık Meslek Lisesi olacağıdır.

Diğer taraftan daha önce Anadolu Lisesi olmayan Hacıbektaş İlçesi ve Acıgöl İlçesine de Anadolu Lisesi açılacağıdır. Nevşehir ilinden gönderilen raporu Milli Eğitim Bakanlığı aynen kabul edecek mi yoksa değişiklik yapacak mı bilinmezken, İlgili okulların yöneticiliklerinde yeni bir trafik başlayacağı şimdiden gözükmektedir. Bekleyip göreceğiz ve artık Akademik Liseler (Fen Liseleri -Anadolu Liseleri) ve Mesleki Liseler eğitimde yerini alacaktır” açıklamalarında bulundu.
Ali Çamur