Nevşehir"de boş bir evden taş sökmek isteyen şahıs, evin duvarının çökmesi sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

 

Edinilen bilgiye göre, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Memiş Bey Mahallesi Yukarı Yokuş Caddesi'nde boşaltılan bir evden satmak için taş sökmek isteyen Hasan Öğütalan (55), öğle saatlerinde tek başına binaya girdi. Buradan bir süre taş söken Hasan Öğütalan, evin duvarının çökmesi sonucu göçük altında kaldı. Çevredeki vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 1 saat boyunca taşların altındaki Öğütalan'a ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık bir hafta önce yine taş sökmek isterken aynı mahalledeki bir başka evde göçük altında kaldığı ve komşuları tarafından yaralı olarak kurtarıldığı öğrenilen Öğütalan, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları ile göçük altından yaralı olarak çıkarıldı. Olay yerine gelen ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Hasan Öğütalan, yolda hayatını kaybetti.

 

Bu arada Öğütalan'ı göçükten çıkarma çalışmaları sırasında olay yerine gelen yakınları arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.