Kurban Bayramı öncesi Nevşehir hayvan pazarlarında hareket başladı. Hayvan fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanmadığı gözlendi.

Nevşehir hayvan pazarlarında küçükbaşlar 500 lira, büyükbaşlar ise 3 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Kurbanlık Koç fiyatı ise 800 lira civarlarında..

Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinde hayvan pazarının yolunu tutuyor. Vatandaşlar ise bütçelerine uygun kurbanlığı alabilmek için hızlı hareket etmeye çalışıyor.

Hayvanların arasında sıkı bir pazarlığa tutuşan alıcı ve satıcılar, pazar esnafının da araya girmesiyle orta yolu buluyor.


"Alanda Satanda Memnun"


Pazarlarda hayvan fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanmadığı gözlendi, küçükbaşlar 500, büyükbaşlar ise 3 bin liradan başlayan fiyatlardan alıcı buluyor.

Fiyatların önceki yıllara oranla fazla artmaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor, besiciler de kurbanlık fiyatlarının tatmin edici olduğunu belirtiyor.