KUTLU DOĞUM HAFTASI İŞTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinin ilki Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirildi.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)in Dünya’ya teşriflerinin 1442. yıl dönümünde KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİNİN İLKİNDE İl Müftülüğü, Resmi Kurum ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi.

Topuzluhanda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası istişare toplantısında İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Bu toplantıyla 14-20 Nisan 2013 tarihinde idrak edeceğimiz Kutlu Doğum Haftasının müjdesini vermiş oluyoruz. Bundan sonra da İş adamları ve Sanayicilerimizle, İlahiyatçı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve Din Görevlileriyle ayrı ayrı istişare toplantıları yaparak, bu sene çok verimli bir Kutlu Doğum Haftası geçirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Toplantıda selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şaşırmaz’da İl dışında bir resmi toplantıda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in selamını söyledikten sonra, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin başarılı geçmesini temenni ettiklerini bunun içinde Belediye olarak ne gerekiyorsa tam destek vereceklerini ifade etti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’da yaptığı konuşmada Kutlu Doğum Haftasında her sene belirli bir tema işleniyor, bu da çok isabetli oluyor. Bu sene “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konusu işlenecek. Terörün, Aile içi şiddetin ve çocuk istismarının önlenmesi bakımından bu konuyu çok anlamlı buluyorum. Geçen seneki gibi bu sene de çok güzel bir Kutlu Doğum Haftası geçirmemizi ümit ediyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarından bu sene de desteklerini bekliyorum” dedi.

Bazı Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin görüşleri alınarak toplantı sona erdi.