Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) kapsamında 808 çiftçinin malzeme desteği müracaatında bulunduğunu bildirdi.
Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, proje çerçevesindeki Alet-Ekipman Alımlarının Desteklemesi Programı başvuru sonuçlarının Ağustos ayında açıklanacağını ifade etti.

Bu yıl 9. Etabı düzenlenen 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'nin alet ve ekipman desteği programı için dosyaların ilçe tarım müdürlükleri tarafından teslim alındığını belirten Yılmaz, 808 çiftçinin bu destek kapsamında müracaatta bulunduğunu kaydetti.

Proojelerin değerlendirmeye alındığını vurgulayan Yılmaz, "Başvurular, müdürlükçe oluşturulan il proje yürütme birimi komisyonu tarafından 20 gün içerisinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkındaki tebliğ ve uygulama rehberindeki belirtilen kriterler doğrultusunda değerlendirme yapacak. Hibe desteği almaya hak kazanan üreticilerin isim listeleri http: //www.nevsehirtarim.gov.tr internet sitesinde açıklanacak" dedi. 
Cuma, 26 Temmuz 2013
Derinkuyu ilçesinde plaka işlemleri ilgi görüyor.
Bir yıl önce kuruluşu gerçekleşen ve geçtiğimiz eylül ayında faaliyete başlayan Trafik Tescil işlemlerine Derinkuyu ilçesinde şoförler ve esnaflar yoğun ilgi gösteriyor. Derinkuyu ilçesinde beş ayda 238 plakanın verildiği açıklandı.
Derinkuyu Esnaf Sanatkârlar ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sarı ilçeye Trafik Tescil Şubesinin gelmesini takdirle karşıladıklarını belirterek, “İlçemize Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ihdas edilince oda olarak Ankara Şoförler Federasyonuna kaydımızı yaptırdık. Daha sonra da Derinkuyu Esnaf Sanatkârlar ile Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak isim değişikliği yaptık.

 

1 Mart 2013 tarihi itibariyle de ilçemizde plaka basım işlemlerine başladık. Vatandaşlarımız ilçede plaka işlemleri nedeniyle İle gidip gelmekten kurtuldular. Halkımızda bu durumdan çok memnundur. İlçemizde Trafik Tescil Şubesi ve Şoförler Cemiyetinin olmaması esnafımız ve halkımız için önemli bir eksiklikti. Bu eksikliğin giderilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.