Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, dünya üzerinde en tehlikeli uyuşturucu maddeler arasında gösterilen 40 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanması için yaptığı kontroller neticesinde, şüpheli bulunan bir araç durduruldu. Araçta bulunan M.İ., E.E., Y.K. ve E.S.'nin üzerinden 2 adet uyuşturucu ecstasy hap ele geçirildi.

 

Araçta yapılan aramada ise 4 adet uyuşturucu ecstasy hap ile 1 gram ağırlığındaki kapsüller içinde, toplam 40 gram metamfetamin isimli oldukça tehlikeli ve zararlı olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Metamfetamin isimli uyuşturucu madde, dünya üzerinde en tehlikeli uyuşturucu maddeler arasında gösteriliyor. Tamamen kimyasal maddelerden elde edilen ve bir kullanım neticesinde dahi kullanan kişiyi bağımlı hale getiren bu madde, Nevşehir'in gençlerine ulaştırılamadan ele geçirildi.

 

Şahıslar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından M.İ., E.E., Y.K. ve E.S. isimli şahıslar serbest bırakıldı