Nevşehir’de düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında Nevruz ateşini Vali Mehmet Ceylan ve Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya birlikte yaktı. 

Nevşehir'de 7 Yıl Sonra Bir İlk yaşandı. Nevruz Nevşehir'de karlar altına kutlandı...

Nevşehir de en son 2008 yılında Turizm il müdürlüğü tarafından şehir merkezinde kutlanan Nevruz kutlamaları o tarihten tam 7 yıl sonra ilk kez kutlandı...

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programı Havanın yağışlı olmasıyla sebebiyle Eski Anadolu Öğretmen Lisesi yeni ismiyle Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sayın Cengiz Ekici, Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar geniş bir bölgede kutlanan Nevruz’un, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ardından halk oyunları gösterisi büyük ilgiyle izlendi.

Okul bahçesindeki nevruz ateşini ise Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Nevşehir Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya birlikte yaktı. Ardından Ceylan ve beraberindeki protokol üyelerinin örs üzerinde demir dövmelerinin ardından kutlama programı fidan dikimi ile son buldu.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapılan Programa, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici,Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli , çok sayıda daire müdürleri ve davetli katıldı.