Türkiye gündemindeki Sahte Doktor Nevşehir'de Görüldü iddiası gündeme bomba gibi düştü...Kendini doktor olarak tanıtan Ali Haktan Yılman’ın (24), İstanbul dan  İzmit’e birçok  hastane ve bir ambulans şirketinde çalıştığı tüm Türkitye birçok kanalın anahaber bültenlerinden izledi ve şok geçirmişti.

Özel bir hastanede mide ve obezite ameliyatlarına dahi giren Yılman.  İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine sahte belgeyle girip 3 ay kadar çalışmışbuda yetmemiş gibi  gözlem için sahte Türk Tabipleri Birliği kimliğiyle çıkararak tüm hastane persolnelini kandırmıştı.

“HABERTÜRK ün haberine göre  sahte doktorun geçen pazar günü uçakla Nevşehir’e geldiği iddia edildi. Yılman’ın Habertürk’teki fotoğrafını gören bir  avukat gazeteyi aradı. Adının saklı kalmasını isteyen avukat , Yılman ile pazar akşamı saat 19.40 uçağıyla yan yana koltuklarda İstanbul’dan Nevşehir’e gittiklerini söyledi. Yılman’ı fotoğrafından tanıdığını söyleyen avukat, “Ne iş yaptığını sordum. Doktor olduğunu söyledi. Yanımızda bir İtalyan oturuyordu. İngilizce bir şeyler sordu. Kadına yanıt veremedi. ‘İngilizce bilmeyen doktor mu olur?’ diye şaka yaptım” dedi. Yılman’ın kız kardeşinin Nevşehir’de yatılı okuduğu öğrenildi.” HABERTÜRK ten alıntı

MUHTEMELEN HASTA’

Yılman’ın hastanelerinin adını kullanarak başka hastanelere başvurduğunu dile getiren yetkili, “15 Ekim’de TUS açıklanıyor. Asistan arkadaşlar, ‘Ne oldu?’ diye sormuş. Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Bölümü’nü kazandığını söylemiş. Arkadaşlar yalan söylediğini anlayınca hastaneden uzaklaşmış. Haydarpaşa ve Yeditepe hastanelerine de gitmiş. ‘Göztepe’den sertifikam var’ demiş. Bu adam muhtemelen hasta” dedi.

Bu arada Yılman’ın, geçen pazar günü uçakla Nevşehir’e gittiği iddia edildi. Yılman’ın Habertürk’teki fotoğrafını gören avukat bir okurumuz gazeteyi aradı. Adının saklı kalmasını isteyen okur, Yılman ile pazar akşamı saat 19.40 uçağıyla yan yana koltuklarda İstanbul’dan Nevşehir’e gittiklerini söyledi. Yılman’ı fotoğrafından tanıdığını söyleyen avukat, “Ne iş yaptığını sordum. Doktor olduğunu söyledi. Yanımızda bir İtalyan oturuyordu. İngilizce bir şeyler sordu. Kadına yanıt veremedi. ‘İngilizce bilmeyen doktor mu olur?’ diye şaka yaptım” dedi. Yılman’ın kız kardeşinin Nevşehir’de yatılı okuduğu öğrenildi.

‘DİPLOMA OLMAYINCA GELMEMESİNİ SÖYLEDİK’

Yılman’ın çalıştığı ambulans şirketinin yetkilisi de “Şirketimize geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduğunu söyledi. Doktor olarak başvurdu. Diplomasını sorduk. Hemen getiremeyeceğini belirtip gözlemci olarak kalıp kalamayacağını sordu. Müdahale yetkisi olmadan kalabileceğini söyledik. 2-3 gün sonra yine diplomasını sorduk. Getiremeyeceğini söyleyince, şirkete uğramamasını bildirdik” diye konuştu. Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, Yılman’ın ‘sahtecilik, dolandırıcılık ve ispatlanması halinde kasten yaralama ile kasten öldürme’den yargılanabileceğini söyledi.

AİLESİ PSİKOLOĞA GÖNDERMİŞ

HABERTÜRK’e konuşan Yılman’ın babası Naci Yılman, “2010’da eşimle boşandık. Boşandıktan sonra ne çocuklarımı ne de eşimi gördüm. Gazetede oğlumun haberini görünce çok şaşırdım. Biz boşandıktan sonra oğlum, Van’ın Edremit İlçesi’nden ayrıldı. Geçtiğimiz aylarda lüks bir arabayla Edremit’e gelmiş, kurban kesmiş. Amcası üniversite sınavı için dershane parası vermişti, o parayla kaybolmuştu” dedi. Yılman’ın psikolojik tedavi gördüğünü anlatan dayısıysa, “Psikoloğa gönderdik. Psikoloğu kandırdı, tedavisi yarıda kaldı. Yakalanıp tedavi edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

ÖLDÜRDÜĞÜ HASTALARIYLA 'SELFIE' ÇEKTİREN HEMŞİRE

İTALYA’nın Emilia-Romagna bölgesindeki Lugo kasabasında 38 hastasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan hemşire Daniela Poggiali’nin (42), ölen hastalarının bazılarının cesetleriyle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Komik hareketler yaparak selfie çektiren Poggiali’nin işlediği cinayetler, 78 yaşında ölen bir kadının ailesinin isteği üzerine yapılan otopsiyle belirlendi. Kadının vücudunda aşırı derecede potasyum maddesi bulunmuştu. Hastalarına enjeksiyonla aşırı dozda potasyum verdiği ve 48 saat içinde ölümlerine yol açtığı tespit edilen Poggiali, geçen ay tutuklanmıştı. Hemşirenin fotoğraflarında ‘mükemmel’ pozu verdiği de görüldü. Fotoğraflar Poggiali’nin cep telefonunda bulundu.

Kaynak: Haber Türk
Güngör KARAKUŞ / HT GAZETE
YENİ AKİT GAZETESİ YALANLADI...!

İşte Yeni AKİT te konuya ilişkin yapılan haberde ise ;
Habertürk’ün “Acilde sahte doktor” haberi yalan çıktı...
Gazetemde Gülen aleyhine hiçbir şey çıkarmam” diyerek kendisini Fetullah Gülen’e adayan Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk gazetesinin “Acilde sahte doktor” başlığıyla manşetten yayınladığı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden edindiğimiz bilgilere göre haber tamamen asparagas.
“Gazetemde Gülen aleyhine hiçbir şey çıkarmam” diyerek kendisini Fetullah Gülen’e adayan Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk gazetesinin “Acilde sahte doktor” başlığıyla manşetten yayınladığı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden edindiğimiz bilgilere göre haber tamamen asparagas.   

HASTANE YETKİLİLERİ YALANLADI

Habertürk gazetesinin “Acilde sahte doktor” haberindeki Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay doktor gibi çalıştığı iddia edilen 24 yaşındaki Ali Haktan Yılman’ın hastalara teşhis koyduğu, reçete yazdığı ve hasta taburcu ettiği iddiasının tamamen asparagas olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren hastane yetkilileri, “Bu şahıs sadece Tabipler Birliği görevli kartıyla acil servise gelerek görevlileri yanıltmaya çalışmıştır. Bu sırada 1-2 fotoğraf çekerek onları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamıştır. Burada önemli olan yaka kartını Tabipler Birliği bu kişiye neden ve nasıl vermiştir? Ya da bu kişi bu yaka kartını nasıl temin etmiştir?” dediler. 
Habertürk, dün manşetten yayınladığı haberinde, “Göztepe Acil Servis’te hasta kabul bölümü olan ‘yeşil alan’da çalışan Ali Haktan Yılman, muayene ile hekimlerin kaşelerini kullanarak yatış ve taburcu işlemleri yaptı. Reçete de yazan Yılman hastaların diğer servislere sevkini gerçekleştirdi. Hastanede kadrolu doktor gibi çalışmaya başlayan Hakan Yılman, asistan hekimler ile birlikte nöbete de kaldı, uzman doktorlar eşliğinde vizitlere de girdi. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine misafir oldu, birlikte tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiği resimleri Facebook adresinden de paylaştı” iddiasında bulunmuştu.

Kaynak:Yeni Akit

Göztepe'de 'acilde sahte doktor' iddiasına yalanlama


Konuyla ilgili Yeni Şafak’a ulaşan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri Ali Haktan Yılman’ın üç ay değil toplam 4 gün hastanenin acil bölümünde gözlemci olduğunu belirtti. Yetkililer, “Böyle bir kişinin 3 ay hastanemizde çalışması için gerekli izinlerin alınması gerekir. Böyle bir durum da ortada yok. 3 ay boyunca da burada bulunmadı. Haberde kişinin hamile bir kadına iğne yaptığı ve çeşitli vakalara baktığı yazılıyor. Bu tamamen yalan” dedi.

AMBULANS ŞOFÖRLERİNİ İNANDIRMIŞ

Söz konusu kişinin acilde bulunan doktorlara, pratisyen hekim olduğunu ve ekimdeki Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS ) hastanenin “acil” bölümünü tercih edeceğini söylediğini belirten yetkililer, “Ambulans şoförleri Yılman’a ‘Doktor bey’ deyince acildeki arkadaşlar ciddiye almışlar. TUS sonuçlarından sonra da kişinin yalan söylediği ortaya çıktı. Zaten olay sonrasında da ortadan kayboldu. Sosyal medya hesaplarını kapattı” diye görüş verdi.

POLİS ARAŞTIRIYOR
Yetkililer, “Bu şahıs sadece Tabipler Birliği görevli kartıyla acil servise gelerek görevlileri yanıltmaya çalıştı. Bu sırada 1-2 fotoğraf çekerek onları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamıştır. Burada önemli olan yaka kartını Tabipler Birliği bu kişiye neden ve nasıl vermiştir? Ya da bu kişi bu yaka kartını nasıl temin etmiştir? Olay Emniyet’e intikal etti. Biz de soruşturma başlattık. Kişi yurtdışından burada denkliği olmayan bir okuldan mezun olabilir, intörn olabilir veya tıp eğitimini yarıda bırakmış olabilir. Polis kişiyi bulunca biz de gerçeği öğreneceğiz” diye konuştular.

DOKTOR GİBİ ÇALIŞTIĞI İDDİA EDİLDİ
Habertürk, dün manşetten yayınladığı haberinde, “Göztepe Acil Servis’te hasta kabul bölümü olan ‘yeşil alan’da çalışan Ali Haktan Yılman, muayene ile hekimlerin kaşelerini kullanarak yatış ve taburcu işlemleri yaptı. Reçete de yazan Yılman hastaların diğer servislere sevkini gerçekleştirdi. Hastanede kadrolu doktor gibi çalışmaya başlayan Hakan Yılman, asistan hekimler ile birlikte nöbete de kaldı, uzman doktorlar eşliğinde vizitlere de girdi. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine misafir oldu, birlikte tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiği resimleri Facebook adresinden de paylaştı” iddiasında bulunmuştu.

BAKANLIK DA YALANLADI
Sağlık Bakanlığı'ndan "Acilde sahte doktor" haberiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan bilgiye göre, Ali Haktan Yılmaz isimli kişinin, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilgili hastanenin Acil Tıp Kliniği'ni tercih ettiğini öne sürerek, bu klinikte gözlemci olarak bulunmak isteğinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Adı geçen kişinin kısa bir süre klinikte bulunmasına izin verilmiştir. Ancak haberde iddia edildiği gibi reçete yazması, hasta muayene etmesi ve hekimlik faaliyetlerinde bulunması kesinlikle söz konusu olmamıştır. Konu ile ilgili olarak Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığınca soruşturma başlatılmıştır."