Aralarında Nevşehir’in de bulunduğu sadece 3 İlde taşeron işçi olarak görev yapan 112 Ambulans şoförlerinin daimi kadroya alınmaması tepki ile karşılandı.

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun geçtiğimiz günlerde taşeron işçilere müjde vererek, "Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hükümet olarak, çalışanlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almaya kararlaştırdık. İster asıl iş, ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak" açıklaması ardından beklenti içerisine giren, Nevşehir’de taşeron işçi olarak görev yapan 20 Ambulans şoförü Maliye Bakanı Naci AĞBAL'ın açıklamaları ile hayal kırıklığına uğradı.
Düzenlemenin 1 Kasım'dan önce kamu kurumlarında çalışan ve halen çalışmaya devam eden işçileri kapsadığını ifade eden Maliye Bakanı,  “1 Kasım sonrası işe başlayanlar ve SGK sistemine göre emeklilik yaşını geçenler kapsam dışı olacak.” Dedi.
Buna göre, 1 Kasımdan sonra işe başlayan Nevşehir, Karaman ve Şanlıurfa illerinde halen taşeron işçi olarak çalışan 112 ambulans şoförlerinin kadroya alınmaması üzüntü ile karşılanırken, taşeron sürücüler kararın yeniden gözden geçirilerek kendilerinin de daimi kadroya alınmalarını, çalışanlar arasında taşeron-kadrolu ayrımının kaldırılmasını istediler.

Şimdi tüm gözler Nevşehir Siyasilerinin bu konuda verecekleri müjdeli habere çevrildi.




NEVŞEHİR MEDYA