NEVŞEHİR(MHA) Toplam 2 milyon TL harcama ile tamamlanacak olan okulun, çizilen proje ile Nevşehir’de tek Ülke genelinde de ise ender görülen mimariye sahip olduğu belirtiliyor.

12 Derslik olarak düşünülen okulda eğitim, öğrenci, öğretmen, personel adına düşünülmeyen teferruat ve detay bırakılmamış. Son derece kaliteli malzeme ve yüksek teknolojinin okul yapımında kullanıldığı dikkatlerden kaçmaz iken  yapımı bittiğinde Nevşehir’de tekim diyecek türden.  

2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmesi hedeflenen okul binasının yapımında  şu an ki gelinen mesafeye bakıldığında 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi itibari ile de hizmete girmesini mümkün gözüküyor.

İstanbul ilinde tekstil ve inşaat işleri ile uğraşan Selçuk Ertürk’ün yapılan okula babasının ismi olan Ayhan Ertürk’ün ismini vereceği söylenmekte.

Ürgüp kaymakamı Alper Balcı’nın hayırsever iş adamına ilgili okulun yapılması için direkt aracı olduğu söylenirken, yapılan eğitim yatırımının Nevşehir eğitimine ve Ülke eğitimine çok şey kazandıracağı hiç şüphesiz.

Nevşehir eğitiminin her alanına ilgi duyan, takip eden, görüş ve düşüncelerini katkılarını yapan Türk Eğitim-Sen sendikası ve yöneticileri okula bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, başta Hayırsever iş adamı Selçuk Ertürk'e ve okulun yapılmasına vesile olan Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’ya teşekkür  etti,Ayhan Ertürk İlkokulunun okulun şimdiden Ürgüp İlçesine ve Nevşehir İline hayırlı olmasını temennisinde bulundu.