Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı " Şehitlere Saygı Teröre Lanet " yürüyüşü düzenledi.

NEHÜ Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şehitlere saygı, teröre lanet' yürüyüşünde, öğrenciler Türk bayraklarıyla katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ana giriş kapısı yanındaki yolda toplanan öğrenciler, dev Türk bayrağı taşıdı. Ana kapıdan Rektörlük binasına kadar "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan ellerinde bayraklar bulunan öğrenciler, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak  İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına konuşma yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı İlhan Aktaş şu açıklamalarda bulundu;

 Sn hocalarım
Çok değerli öğrenci arkadaşlarım 
Basınımızın güzide temsilcileri
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığının düzenlemiş olduğu " Şehitlere Saygı Teröre Lanet " yürüyüşüne hoş geldiniz.

Öncelikli olarak terörle mücadelede şehit düşen tüm vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor, kederli ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Bu acıyı en derin şekilde yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyorum.
Malesef son zamanlarda özellikle 7 Haziran seçimlerinden 10 Ekim gününe kadar ülkemizin birçok noktasında yasanan terör saldırılarında yüz elliden fazla vatan evladımızı kaybettik.
Üstelik asker ve polis değildi asıl hedef sivillerde öldürülmüştü, çocuklarda. 12 yaşındaki Fıratı'nda katiliydi Pkk 9 yaşındaki Elif'inde.
Günü geldi bir parti eş başkanı sırtımızı yaslıyoruz dedi. Örgüt abidesi gösterdi. Sonra günü geldi bir başkası PKK sizi tükürüğü ile boğar dedi ve hedefine Türkiye Cumhuriyetini koydu.
Ve bir diğeri kalaşnikofdan bahsetti size çeviririz dedi. Evet bu kadar her şey acıkken allanan pullanan cilalanan karanlık güdümlerin neyi savunuldu, çözüm süreci ile...
Yaşadığımız bunca acı ve elim olaylar yüreğimizi dağlamaktadır. 
Kobanide işidi tükürüğüyle boğacağını söyleyen hain odaklar kahraman Türk askerinin karsısına çıkamamakta, kalleşçe, haince kurdukları pusularla saldırılar düzenlemektedir. 
Türkiye'de bulunan PKK terör örgütü dış güçlerinde katkısıyla Kürt meselesi olarak algı oluşturulmuş, başlatılan çözüm süreci ile hainleri ve iş birlikçileri otorite haline getirilmiştir.
İşte sorunumuz burada başlamaktadır "Türkiye’de başlatılan etnik kimlik taleplerine siyasi çözüm aranması tartışmaları, demokratikleşme sürecinin geliştirilmesi ve siyasal hayata katılımın sağlanması eksenine oturtulmaktadır."
Bu noktada sormak isteriz: Demokratik siyasi açılım için verdiğiniz sözlerin içini nasıl ve neyle dolduracaksınız?
Bunu, güvenlik güçlerimizi terörle mücadelede daha büyük zaafa uğratarak mı yapacaksınız?
Terör örgütü ile  görüşenleri şerefsizlik laftasıyla nitelendirilenler, devletimizdeki üst yöneticilerimiz Osloda, imralıda, Dolmabahçede terör örgütüyle kurdukları pazarlık masalarında verdikleri tavizler karşılığında bölücü hainlerin silahlarını bırakacaklarını da söyleyerek Yüce milletimizi aldatmış ve kandırmışlardır.
Evet  Dile getirdiğimiz bu gerçekler Türkiye’nin mayınlar döşeli bir çıkmaz sokağa sürüklenmek istendiğini göstermektedir.

Türk milletinin hiçbir şart altında vazgeçemeyeceği kırmızı çizgileri hatırlatarak konuşmama son vermek istiyorum;
Bin yıla yakın bir süredir beraber yaşayan ve ortak bir kaderi paylaşan bütün Türk vatandaşları, Türk Milletinin eşit ve onurlu evlatlarıdır.
Hiçbir güç milli birlik ve beraberlik bağını zedeleyemeyecek, bu dayanışma ruhu tüm tahriklere rağmen geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de dimdik ayakta kalacaktır.
Her zaman söylediğimiz gibi, büyük bir aile olan Türk Milleti, farklı renklerden, farklı ton ve kokulardan oluşan bir çiçek bahçesidir.
Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve dil ülküsü milli birlik ve bütünlüğümüzün temeli ve geleceğimizin en önemli teminatıdır.
Hiçbir siyasi hedef ve proje, Türkiye’nin birliğinden, dirliğinden ve kardeşliğinden daha önemli ve öncelikli değildir.


Bu inanç ve düşüncelerimiz doğrultusunda en samimi temennimiz birlik, beraberlik, tek vatan, tek bayrak ve tek dil ilkesidir.
Hepinizi en samimi duygularımla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Konuşmanın ardından, grup üyeleri dağıldı.