Kurban Bayramı tatili için gittikleri Nevşehir'den İstanbul'a dönen Durmuş Ali Ermiş idaresindeki 34 DA 5196 plakalı minibüs, lastiğin patlaması sonucu savrulmaya başladı.Ankara'da lastiği patlayan minibüsün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu 9 kişi yaralandı.

 

 

- Ankara'da lastiği patlayan minibüsün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu 9 kişi yaralandı.

 

Kaza, Ankara-İstanbul karayolu Saray mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı tatili için gittikleri Nevşehir'den İstanbul'a dönen Durmuş Ali Ermiş idaresindeki 34 DA 5196 plakalı minibüs, lastiğin patlaması sonucu savrulmaya başladı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan minibüs, şarampole devrilerek takla atmaya başladı. Minibüs, yaklaşık 30 metre boyunca takla attıktan sonra ters dönmüş bir şekilde durabildi. Kazada, Durmuş Ali Ermiş, Mehmet Ermiş, Cavit Ermiş, Yusuf Ermiş, Muharrem Ermiş, Gülbahar Ermiş, Gülizar Ermiş, Dudu Demirel ile Recep Küçükköylü yaralandı. Yaralılara ilk müdahalelerini yoldan geçen vatandaşlar yaptı. Kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bir kaza ihtimaline karşı çevrede güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri ile çevredeki vatandaşların yardımıyla ters dönen minibüsteki yaralılar çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan müdahalelerinin ardından çevredeki yakın hastanelere kaldırılarak teravi altına alındı. Yaralıların kazanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadığı görüldü.

 

Polis ve sağlık ekipleri, kaza yerinde uzun süre başka yaralının olup olmadığını araştırdı. Kaza nedeniyle araçta bulunan çantaların ve yiyeceklerin çevreye saçıldığı görüldü.

 

Öte yandan, bir yaralının telefonu çalması üzerine cevap veren vatandaşın biri, yaralının yakınına kazayla ilgili bilgi verdi.

 

Polis ekipleri, oluşabilecek başka bir kaza ihtimaline karşı kazayı görerek duran vatandaşları karşıdan karşıya geçmemesi ve yol kenarındaki araçlarını alması konusunda sürekli uyarılarda bulundu.

 

Lastiğin patlaması sonucu kaza yapan minibüsün yolda meydana getirdiği jant izi dikkat çekti. Kazada, minibüsün hurdaya döndüğü görüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.