Hükümetin, yeni yürürlüğe giren sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen illerin sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulanmak suretiyle üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan yeni uygulamasına göre Nevşehir 31 Aralık 2016 tarihine kadar uygulamadan yararlanacak. Teşvik 3 ayrı bölgede 2018 yılına kadar devam ettikten sonra kademeli olarak sona erecek.

 
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayan yeni uygulamada teşvik oranı "Özel sektör iş yerlerine, 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında uygulanan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde beş puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanır." Şeklinde belirtildi.

31 Aralık 2016 tarihine kadar teşvik uygulanak iller: "Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak".