Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesi’nin (KOP) ardından Orta Anadolu Bölgesi’ni kalkındıracak 35 milyar TL’lik yeni bir proje başlatacak. Nevşehir'le birlikte 12 ili kapsayan projenin GAP ile birlikte 2019’da bitirilmesi hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orta Anadolu Bölgesi’ni ilgilendiren önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı. Güneydoğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi’nin ardından ‘Orta Anadolu Gelişim Projesi’ adını verdikleri yeni bir proje başlatacaklarını ifade eden Eroğlu, söz konusu projenin Nevşehir, Ankara, Amasya, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Çankırı, Kayseri, Yozgat, Tokat ve Sivas illerini kapsayacağını açıkladı. Eroğlu, 2019 yılında bitirilmesi planlanan proje kapsamında 3 bin 360 tesis inşa edileceğini ve toplam yatırım maliyetinin 35 milyar TL’yi bulacağını bildirdi.

1

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’deki kalkınma projelerinin en eskisi GAP. GAP’ın bitiş yılı olarak 2019 yılını belirledik. Ayrıca Konya Ovası Projesi var. Şimdi de İç Anadolu Bölgesi ile ilgili çok büyük proje hazırlandı. 2019 yılında GAP’la birlikte bitsin diye çalışma yapıldı. 8 ay önce hazırlığı süren projenin sorumluluğunu Çorumlu olduğu için müsteşarımız Prof. Dr. Lütfi Akça’ya verdik. Orta Anadolu Gelişim Projesi’ni Çorum’da duyuralım dedik. Başbakanımız açıklayacak ama ben size tüyo vermek için söylüyorum. Orta Anadolu’daki şehirlere 3 bin 306 tane tesis 2019 yılına kadar tamamlanacak ve 35 milyar TL Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırım yapılacak. Geçmişteki projelerin aksine bu çok hızlı başlayacak ve bitecek.”